A 2012-es időközi választásokhoz képest több esetben is megváltozott a szavazókörök helye Tiszavasváriban. A helyi választási iroda már hetekkel korábban levélben kiküldte a választási értesítőket amelyben szerepel, hogy ki hol voksolhat vasárnap. Változás történ a korábbiakhoz képest a 2. szavazókörben. Ebben  a körzetben korábban a Vasvári Pál úti óvoda épületében lehetett szavazni. Ebben a körzeben vasárnap ugyan ezen az utcán, de az Általános Iskola épületében lehet leadni a voksokat. Változott a 3. szavazókör helye is.

Korábban a Térségi Járóbeteg szakrendelőben lehetett szavazni míg vasárnap a  Báthori út 6. alatt a Városi Kincstár épületében tehetik meg ezt a körzet lakói. Változott a 4. szavazókör helye is. Korábban a vízmű épületében volt ez a szavazókör, ami holnap az Egység út 6. Óvoda épületében lesz kialakítva. Változás történt a 7. szavazókörben is. Igaz itt csekély  változás történt, hiszen csupán egy ajtóval kell  bentebb menni a Városháza tér 4. alatti Képviselő - Testületi ülésterembe.


Járóbeteg Szakrendelő: Itt már nem lehet szavazni

Megváltozott a 8. szavazókör helye is. Korábban a védőnői szolgálat épületében lehetet szavazni. Ez most átkerült a Kossuth út 76. alá a  Magiszter Alapítványi Iskola épületébe. Változott a 9. szavazókör helye is. Igaz ez a szavazókör már az időközi (2012) választáskor is ugyan ezen a helyen volt. Voksolni ebben a körzetben ismét a Vörös Hadsereg út 10. alatti Városi Bölcsőde épületében lehet vasárnap.


További néhány hasznos tanács olvasóinknak arról, hogy vasárnap hol tudják leadni szavazatukat Tiszavasváriban. Szavazni a szavazás napján 6 órától 19 óráig, kizárólag személyesen a választópolgár lakóhelye szerinti szavazókörben lehet. A szavazókör sorszáma és címe a névjegyzékbe történő felvételről szóló értesítőn szerepel valamint cikkünkben is olvashatják.


A városi bölcsőde már 2012-ben is szavazókör volt


Szavazni a következő érvényes igazolvány(ok) bemutatásával lehet: lakcímet tartalmazó (régi típusú) személyazonosító igazolvány vagy: lakcím igazolvány ÉS
személyazonosító igazolvány (kártya formátumú) VAGY
útlevél VAGY 2001. január 1-jét követően kiállított vezetői engedély (kártya formátumú).
Szavazni két szavazólapon lehet. Az egyik szavazólapon az országos listát állító jelölő szervezetek, a másikon az adott választókerületi egyéni országgyűlési képviselő jelöltek szerepelnek. Érvényesen szavazni csak a hivatalos szavazólapon szereplő egy egyéni jelöltre és egy országos listára lehet, a lista, illetve a jelölt neve alatti, melletti vagy feletti körbe tollal írt két egymást metsző vonallal (+ vagy X)

Szavazókörök:
1. Szavazókör Vasvári Pál út 97/a. Általános Iskola épülete
2. Szavazókör Vasvári Pál út 97/a. Általános Iskola épülete
3. Szavazókör Báthori út 6. Városi Kincstár épülete
4. Szavazókör Egység út 6. Óvoda épülete
5. Szavazókör Ifjúság út 4. Általános Iskola Épülete
6. Szavazókör Ifjúság út 4. Általános Iskola Épülete
7. Szavazókör Városháza tér 4. Képviselő - Testületi ülésterem
8. Szavazókör Kossuth út 76. Magiszter Alapítványi Iskola
9. Szavazókör Vörös Hadsereg út 10. Városi Bölcsőde épülete
10.Szavazókör Gépállomás út 3. Hímző üzem

A címlapról ajánljuk