Múzeumi Majális - fúvószenekari koncertekkel

2014-04-24 20:14

  Hosszú évek után újra ünnepi program várja a kikapcsolódni vágyókat május 01-én Tiszavasváriban. Az egész napos program szinte minden korosztály számára kínál érdekes programot a rendezvénynek helyet biztosító Vasvári Pál Múzeumban.

A délelőtt egyik kiemelkedő eseménye az egykori Büdszentmihályi Iparos Testület emléktáblájának felavatása lesz, amelyre a múzeum Ady Endre úti épületének aulájában kerül sor. Az eseményén részt vesz és köszöntőt mond Dr. Fülöp Erik  polgármester. Az ünnepélyes pillanatokat követően a "Szentmihályi Mesterek" állandó kiállítást tekinthetik meg az érdeklődők tárlatvezetéssel a múzeumban. Ezt követi a " Mesterkezek kvíz"  tábla számítógépre fejlesztett játékának premierje amit egyaránt ajánlunk gyereknek, felnőtteknek tudásfejlesztésre.


Rézfúvósok a Szentmihály téren

A nap további részében a  fúvószene kapja a főszerepet. Az idén 20 éves fennállását ünneplő Tiszavasvári Városi Fúvószenekar emlékezetes fellépéseiből és vidám pillanataiból nyílik fotókiállítás az emeleti térgalériában. A kiállítást  Dohos László  nyugállományú ezredes, a Magyar Honvédség főkarmestere, Liszt-díjas karnagy, Tiszavasvári díszpolgára nyitja meg. Kora délutántól a Szentmihály téri fedett zenepavilonban  rendezik meg az Fúvószenekarok Nyíri mezőségi Találkozóját. Az első alkalommal életre hívott rézfúvós találkozón fellép a mezőkövesdi, demecseri, hajdúböszörményi, balmazújvárosi  zenekarok mellett a helyi fúvószenekar is. A rendezvényt a helyi Musical Tanoda  zenei egyvelege zárja.

A rendezvény ideje alatt csapolt sör, fagyi, vattacukor, kirakódó vásár és vidámpark várja az érdeklődőket.

Forrás:VPM


A rovat további cikkei
  • Újabb kontroll Tiszavasváriban

      A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

  • Református (M)érték Hajdúnánáson

      Nem csak a reformáció 500. évfordulója alkalmából marad emlékezetes ez az év a nánási emberek számára. Elhelyezték a református óvoda és a Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnáziumának alapkövét, valamint átadtak egy Kálvin-szobrot, és a gimnázium dísztermének festett fakazettás mennyezetét is Hajdúnánáson pénteken.

  • Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

      Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.Közélet »

Újabb kontroll Tiszavasváriban

  A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

Kultúra »

Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

  Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.


Gazdaság »

Bombát találtak a tiszavasvári úti laktanya mellett

  Vélhetően egy második világháborús bombát találtak a péntek délelőtt Nyíregyházán, Tiszavasvári úton, a volt Vorosilov laktanya kerítése mellett. A negyvenöt centiméter hosszú robbanószerkezetet erősáramú kábel fektetése közben munkagép fordította ki a földből. A dolgozók azonnal hívták a rendőrséget, akik értesítették a tűzszerészeket.

Sport »

Benyusz letarolta a Berettyót

  Teljes fordulót rendeztek a kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban, bár nem minden megyei csapat lépett pályára. Tiszavasvári csapata a Berettyóújfalu csapatát fogadta hazai környezetben. A Hadas legények szoros első félidőt követően a 41. percben már tizenegy góllal vezettek és magabiztos győzelmet arattak.Ezt már olvasta?

Elolvasom »