Hosszú évek után újra ünnepi program várja a kikapcsolódni vágyókat május 01-én Tiszavasváriban. Az egész napos program szinte minden korosztály számára kínál érdekes programot a rendezvénynek helyet biztosító Vasvári Pál Múzeumban.

A délelőtt egyik kiemelkedő eseménye az egykori Büdszentmihályi Iparos Testület emléktáblájának felavatása lesz, amelyre a múzeum Ady Endre úti épületének aulájában kerül sor. Az eseményén részt vesz és köszöntőt mond Dr. Fülöp Erik  polgármester. Az ünnepélyes pillanatokat követően a "Szentmihályi Mesterek" állandó kiállítást tekinthetik meg az érdeklődők tárlatvezetéssel a múzeumban. Ezt követi a " Mesterkezek kvíz"  tábla számítógépre fejlesztett játékának premierje amit egyaránt ajánlunk gyereknek, felnőtteknek tudásfejlesztésre.


Rézfúvósok a Szentmihály téren

A nap további részében a  fúvószene kapja a főszerepet. Az idén 20 éves fennállását ünneplő Tiszavasvári Városi Fúvószenekar emlékezetes fellépéseiből és vidám pillanataiból nyílik fotókiállítás az emeleti térgalériában. A kiállítást  Dohos László  nyugállományú ezredes, a Magyar Honvédség főkarmestere, Liszt-díjas karnagy, Tiszavasvári díszpolgára nyitja meg. Kora délutántól a Szentmihály téri fedett zenepavilonban  rendezik meg az Fúvószenekarok Nyíri mezőségi Találkozóját. Az első alkalommal életre hívott rézfúvós találkozón fellép a mezőkövesdi, demecseri, hajdúböszörményi, balmazújvárosi  zenekarok mellett a helyi fúvószenekar is. A rendezvényt a helyi Musical Tanoda  zenei egyvelege zárja.

A rendezvény ideje alatt csapolt sör, fagyi, vattacukor, kirakódó vásár és vidámpark várja az érdeklődőket.

Forrás:VPM

A címlapról ajánljuk