Sorozatban hetedszer, összesítésben 22. alkalommal lett aranyérmes a Veszprém a férfi kézilabda NB I-ben, miután a döntőben másodszor is legyőzte a Szegedet. A vasárnapi találkozó előtt abban bízhatott a Szeged, hogy az alapszakaszban saját közönsége előtt már legyőzte egyszer legnagyobb hazai riválisát, igaz, akkor szinte a tejes hatvan percen át jól játszott. A bajnoki címnek  Tiszavasvári vonatkozása is van, hiszen a döntőben a csapat kispadján foglalt helyet a tiszavasvári kötődésű Borbély Ádám.

Az érettségi vizsgáit a napokban teljesítő fiatal kapust Fazekas Nándor kézfejcsonttörését követően, hívták be világ egyik élcsapatába. A 18 éves óriás a bajnoki címért zajló csata első felvonásában hazai pályán védett és  egy ziccert fogott, két hetes ellen viszont nem volt ellenszere.

Ünneplés Szegeden

Ádám a második sorsdöntő szegedi mérkőzésen nem kapott bizonyítási lehetőséget Carlos Ortega edzőtől, de ennek ellenére nagyon boldog hiszen a tavalyi bajnoki címmel együtt immár kétszeres magyar bajnoknak vallhatja magát, nem is akár hol, hiszen immár három éve tagja a MKB világklasszisokat is felvonultató kézilabda csapatának.

Bajnok csapat

Érettségi és Final four
Ádám a bajnoki siker után sem lazíthat hiszen a szóbeli érettségi vizsgákra készül, miközben a MKB Veszprém II. csapatával is bajnoki címet szerzett a Férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoportjában. Az is elképzelhető, hogy - ha nem javul Fazekas kézfeje -  Ádám újfent csatlakozik a nagyok keretéhez felkészülve a május 31-i és június 1-jei Kölnben rendezendő Final four- ra, ahol olyan világklasszis csapatokkal játszik az MKB, mint a német THW Kiel , Flensburg vagy a spanyol FC Barcelona.

Fotók: CZERKL GÁBOR

A címlapról ajánljuk