Érettségi vizsga aranyozhatja be Ádám bajnoki sikereit

2014-05-13 15:13

  Sorozatban hetedszer, összesítésben 22. alkalommal lett aranyérmes a Veszprém a férfi kézilabda NB I-ben, miután a döntőben másodszor is legyőzte a Szegedet. A vasárnapi találkozó előtt abban bízhatott a Szeged, hogy az alapszakaszban saját közönsége előtt már legyőzte egyszer legnagyobb hazai riválisát, igaz, akkor szinte a tejes hatvan percen át jól játszott. A bajnoki címnek  Tiszavasvári vonatkozása is van, hiszen a döntőben a csapat kispadján foglalt helyet a tiszavasvári kötődésű Borbély Ádám.

Az érettségi vizsgáit a napokban teljesítő fiatal kapust Fazekas Nándor kézfejcsonttörését követően, hívták be világ egyik élcsapatába. A 18 éves óriás a bajnoki címért zajló csata első felvonásában hazai pályán védett és  egy ziccert fogott, két hetes ellen viszont nem volt ellenszere.

Ünneplés Szegeden

Ádám a második sorsdöntő szegedi mérkőzésen nem kapott bizonyítási lehetőséget Carlos Ortega edzőtől, de ennek ellenére nagyon boldog hiszen a tavalyi bajnoki címmel együtt immár kétszeres magyar bajnoknak vallhatja magát, nem is akár hol, hiszen immár három éve tagja a MKB világklasszisokat is felvonultató kézilabda csapatának.

Bajnok csapat

Érettségi és Final four
Ádám a bajnoki siker után sem lazíthat hiszen a szóbeli érettségi vizsgákra készül, miközben a MKB Veszprém II. csapatával is bajnoki címet szerzett a Férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoportjában. Az is elképzelhető, hogy - ha nem javul Fazekas kézfeje -  Ádám újfent csatlakozik a nagyok keretéhez felkészülve a május 31-i és június 1-jei Kölnben rendezendő Final four- ra, ahol olyan világklasszis csapatokkal játszik az MKB, mint a német THW Kiel , Flensburg vagy a spanyol FC Barcelona.

Fotók: CZERKL GÁBOR


A rovat további cikkei
  • Újabb kontroll Tiszavasváriban

      A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

  • Református (M)érték Hajdúnánáson

      Nem csak a reformáció 500. évfordulója alkalmából marad emlékezetes ez az év a nánási emberek számára. Elhelyezték a református óvoda és a Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnáziumának alapkövét, valamint átadtak egy Kálvin-szobrot, és a gimnázium dísztermének festett fakazettás mennyezetét is Hajdúnánáson pénteken.

  • Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

      Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.Közélet »

Újabb kontroll Tiszavasváriban

  A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

Kultúra »

Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

  Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.


Gazdaság »

Bombát találtak a tiszavasvári úti laktanya mellett

  Vélhetően egy második világháborús bombát találtak a péntek délelőtt Nyíregyházán, Tiszavasvári úton, a volt Vorosilov laktanya kerítése mellett. A negyvenöt centiméter hosszú robbanószerkezetet erősáramú kábel fektetése közben munkagép fordította ki a földből. A dolgozók azonnal hívták a rendőrséget, akik értesítették a tűzszerészeket.

Sport »

Benyusz letarolta a Berettyót

  Teljes fordulót rendeztek a kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban, bár nem minden megyei csapat lépett pályára. Tiszavasvári csapata a Berettyóújfalu csapatát fogadta hazai környezetben. A Hadas legények szoros első félidőt követően a 41. percben már tizenegy góllal vezettek és magabiztos győzelmet arattak.Ezt már olvasta?

Elolvasom »