Az előző bajnoki évben nagy meglepetésre kizuhant Tiszavasvári csapata a megyei I. osztályból, pedig a játékosállomány összetétele alapján biztos bent maradónak kellett volna lenni. A kiesés után edzőt váltott csapat. Fecsku Istvánt Mirgai László váltotta a kispadon. Az elvárás a vezetőség és a drukkerek részéről nem is lehetett más mint a visszajutás az első osztályba.

A játékosok megfogadták az intelmeket és az eddigi 28 mérkőzésen csak kétszer hagyták el vesztesként a pályát, egyszer pedig döntetlennel. Gólarányuk imponáló, 120 rúgott góllal szemben 22 kapott gól.

A megyei II. osztály Nyírerdő-csoport 28. fordulójában egy mérkőzést játszottak szombaton. Az immár bajnokcsapat a testvértelepülés Nyírvasvári csapatát fogadta hazai pályán és bajnokhoz méltó játékkal söpörte le a vendégcsapatot.

Tiszavasvári–Nyírvasvári 9–0 (4–0)Tiszavasvári, 100 néző, v.: Bendik G.
Tiszavasvári: Polgári L. – Pethe G. (Tályai P.), Daru I., Lakatos B., Szolyka T., Bakos T. (Szabó Márk), Fábri D. (Juhász B.), Péntek A., Nagy D., Nagy I. (Fazekas M.), Szabó Máté (Szikszai Sz.). Edző: Mirgai László.Nyírvasvári: Aranyász T. – Timár Zs., Kocsis P. (Imre J.), Kocsis Z. (Serbán R.), Serbán J., Tanka L., Kovács Á., Vonza Á., Makay R., Szarka I., Fazekas A. Edző: Kocsis Pál.

Gól: Nagy D. 4, Fábri D., Szabó Máté, Péntek A., Nagy I., Szikszai Sz.

Ifi: elmaradt, mert a vendégek nem álltak ki.Mirgai László:
– Kegyes a jó isten hozzám, hiszen nagyszerű vezetőkkel a hatodik bajnoki címet szereztük meg, nagyon megdolgoztattak ezért a játékosok. Tudom, sokszor kemény voltam hozzájuk, de ha nem így tettem volna, akkor most nem örülhetnénk így. Köszönjük László Zoltán, aki emberséges, alázatos munkáját.

Balugyánszki László egyesületi elnök: – Gratulálok a Tiszavasvári bajnok címéhez és sok sikert a megyei első osztályú szerepléshez. Ezen a meccsen nem volt semmi esélyünk.

Forrás: Szon.hu

Fotók: Kovács Regina

További képek a galériában!

A címlapról ajánljuk