Pásztortalálkozó a Kesznyétenben

2014-05-27 21:17

  Pásztorétel főző fesztiválra, és pásztortalálkozóra invitálja az érdeklődőket a Tiszatáj Közalapítvány a Kesznyéteni Tájvédelmi Központba május 30-án szombaton. Az egésznapos kikapcsolodás biztosító programban szerepel pásztorétel főző verseny,kézműves mesterek bemutatója, Pásztor " kerekasztal", szakmai tapasztalatcsere, barátkozás, kötetlen beszélgetéssel. Az érdeklődők megtekinthetik a  Tiszatáj Közalapítvány őshonos állat állományát valamint "pusztabusszal" kirándulás tehetnek a tájvédelmi körzet látogató útján.

Pásztorétel főző versenyre 2 fős csapatok jelentkezését várják a szervezők,  ahol feladat a hagyományos pásztor ételek elkészítése. A szervezők biztosra mennek hiszen a  főzőverseny mellett lesz kenyérsütés kemencében amit bárki megkóstolhat.A fődíj egy magyar szürke bika borjú.


A gasztronómia mellett sok érdekes és nem mindennapi program várja a kilátogatókat.Így például lesz barátkozás a karikás ostor használatával, nyúlütés pásztorbottal, pányvavetés, körbála gurító verseny, természet- és pásztor hagyomány ismereti TOTÓ

Forrás: Tiszatáj Közalapítvány


A rovat további cikkei
  • Újabb kontroll Tiszavasváriban

      A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

  • Református (M)érték Hajdúnánáson

      Nem csak a reformáció 500. évfordulója alkalmából marad emlékezetes ez az év a nánási emberek számára. Elhelyezték a református óvoda és a Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnáziumának alapkövét, valamint átadtak egy Kálvin-szobrot, és a gimnázium dísztermének festett fakazettás mennyezetét is Hajdúnánáson pénteken.

  • Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

      Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.Közélet »

Újabb kontroll Tiszavasváriban

  A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

Kultúra »

Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

  Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.


Gazdaság »

Bombát találtak a tiszavasvári úti laktanya mellett

  Vélhetően egy második világháborús bombát találtak a péntek délelőtt Nyíregyházán, Tiszavasvári úton, a volt Vorosilov laktanya kerítése mellett. A negyvenöt centiméter hosszú robbanószerkezetet erősáramú kábel fektetése közben munkagép fordította ki a földből. A dolgozók azonnal hívták a rendőrséget, akik értesítették a tűzszerészeket.

Sport »

Benyusz letarolta a Berettyót

  Teljes fordulót rendeztek a kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban, bár nem minden megyei csapat lépett pályára. Tiszavasvári csapata a Berettyóújfalu csapatát fogadta hazai környezetben. A Hadas legények szoros első félidőt követően a 41. percben már tizenegy góllal vezettek és magabiztos győzelmet arattak.Ezt már olvasta?

Elolvasom »