Pásztorétel főző fesztiválra, és pásztortalálkozóra invitálja az érdeklődőket a Tiszatáj Közalapítvány a Kesznyéteni Tájvédelmi Központba május 30-án szombaton. Az egésznapos kikapcsolodás biztosító programban szerepel pásztorétel főző verseny,kézműves mesterek bemutatója, Pásztor " kerekasztal", szakmai tapasztalatcsere, barátkozás, kötetlen beszélgetéssel. Az érdeklődők megtekinthetik a  Tiszatáj Közalapítvány őshonos állat állományát valamint "pusztabusszal" kirándulás tehetnek a tájvédelmi körzet látogató útján.

Pásztorétel főző versenyre 2 fős csapatok jelentkezését várják a szervezők,  ahol feladat a hagyományos pásztor ételek elkészítése. A szervezők biztosra mennek hiszen a  főzőverseny mellett lesz kenyérsütés kemencében amit bárki megkóstolhat.A fődíj egy magyar szürke bika borjú.


A gasztronómia mellett sok érdekes és nem mindennapi program várja a kilátogatókat.Így például lesz barátkozás a karikás ostor használatával, nyúlütés pásztorbottal, pányvavetés, körbála gurító verseny, természet- és pásztor hagyomány ismereti TOTÓ

Forrás: Tiszatáj Közalapítvány

A címlapról ajánljuk