Kulturális államtitkárként emlegetik Vinnai Győzőt

2014-06-04 22:21

  A Hvg.hu úgy tudja, hogy  Fidesz szóvivőjét, Hoppál Pétert tartották a legesélyesebbnek Hoffmann Rózsa lehetséges utódjaként, de a portál ma több forrásból úgy értesült, hogy nem ő, hanem a volt megyei kormánymegbízott, Vinnai Győző lehet a következő oktatási államtitkár. A Hvg.hu értesülésése szerint Vinnai Győzőt, a Nyíregyházi Főiskola Történelem Tanszékének a docensét, a Fidesz országgyűlési képviselőjét nevezheti a kormány az Emmi oktatási államtitkárának, Hoffmann Rózsa utódjának.

Azt, hogy Vinnai az államtitkári poszt várományosa, több, különböző forrásból is megerősítették a hírportál munkatársainknak, de maga az érintett erről még nem nyilatkozott.


Fanyűvőként a Járási Gasztro napon Tiszavasváriban  Fotó: Facebook


Dr. Vinnai Győző Szegeden végzett történelem szakon 1983-ban, és már abban az évben bekerült a nyíregyházi Bessenyei György Tanárképző Főiskolára tanársegédként a történelem tanszékre. Kutatási területe a két világháború közötti diplomácia, valamint a századforduló megyei helytörténetéhez kötődik: doktori disszertációját az 1921-27 közötti magyar-jugoszláv kapcsolatokról írta, valamint a szabolcsi közigazgatás történetéről is publikált. A közigazgatási rendszer átalakítását követően ő lett a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kormányhivatal alapító és vezetője. A hivatal éléről májusban búcsúztatták, miután az új összeférhetetlenségi törvények alapján nem lehetett egyszerre parlamenti képviselő és megyei kormánymegbízott.


Kárpótlásként kapja a posztot?
A Hvg.hu úgy tudja, hogy nem kizárt Vinnai kárpótlásként kapja a posztot: Nemcsak amiatt, mert távoznia kellett a kormányhivataltól, hanem azért is, mert Nyíregyházán „hangulatilag” 2010 után némiképp kettévált a Fidesz. A Hvg.hu úgy tudja Vinnai szeretett volna a város első embere lenni, de helyette végül Kovács Ferencet indították, aki 2010-ben nyert is a polgármester-választáson.

Forrás:HVG


A rovat további cikkei
  • Újabb kontroll Tiszavasváriban

      A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

  • Református (M)érték Hajdúnánáson

      Nem csak a reformáció 500. évfordulója alkalmából marad emlékezetes ez az év a nánási emberek számára. Elhelyezték a református óvoda és a Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnáziumának alapkövét, valamint átadtak egy Kálvin-szobrot, és a gimnázium dísztermének festett fakazettás mennyezetét is Hajdúnánáson pénteken.

  • Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

      Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.Közélet »

Újabb kontroll Tiszavasváriban

  A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

Kultúra »

Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

  Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.


Gazdaság »

Bombát találtak a tiszavasvári úti laktanya mellett

  Vélhetően egy második világháborús bombát találtak a péntek délelőtt Nyíregyházán, Tiszavasvári úton, a volt Vorosilov laktanya kerítése mellett. A negyvenöt centiméter hosszú robbanószerkezetet erősáramú kábel fektetése közben munkagép fordította ki a földből. A dolgozók azonnal hívták a rendőrséget, akik értesítették a tűzszerészeket.

Sport »

Benyusz letarolta a Berettyót

  Teljes fordulót rendeztek a kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban, bár nem minden megyei csapat lépett pályára. Tiszavasvári csapata a Berettyóújfalu csapatát fogadta hazai környezetben. A Hadas legények szoros első félidőt követően a 41. percben már tizenegy góllal vezettek és magabiztos győzelmet arattak.Ezt már olvasta?

Újabb kontroll Tiszavasváriban

Elolvasom »