A Hvg.hu úgy tudja, hogy  Fidesz szóvivőjét, Hoppál Pétert tartották a legesélyesebbnek Hoffmann Rózsa lehetséges utódjaként, de a portál ma több forrásból úgy értesült, hogy nem ő, hanem a volt megyei kormánymegbízott, Vinnai Győző lehet a következő oktatási államtitkár. A Hvg.hu értesülésése szerint Vinnai Győzőt, a Nyíregyházi Főiskola Történelem Tanszékének a docensét, a Fidesz országgyűlési képviselőjét nevezheti a kormány az Emmi oktatási államtitkárának, Hoffmann Rózsa utódjának.

Azt, hogy Vinnai az államtitkári poszt várományosa, több, különböző forrásból is megerősítették a hírportál munkatársainknak, de maga az érintett erről még nem nyilatkozott.


Fanyűvőként a Járási Gasztro napon Tiszavasváriban  Fotó: Facebook


Dr. Vinnai Győző Szegeden végzett történelem szakon 1983-ban, és már abban az évben bekerült a nyíregyházi Bessenyei György Tanárképző Főiskolára tanársegédként a történelem tanszékre. Kutatási területe a két világháború közötti diplomácia, valamint a századforduló megyei helytörténetéhez kötődik: doktori disszertációját az 1921-27 közötti magyar-jugoszláv kapcsolatokról írta, valamint a szabolcsi közigazgatás történetéről is publikált. A közigazgatási rendszer átalakítását követően ő lett a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kormányhivatal alapító és vezetője. A hivatal éléről májusban búcsúztatták, miután az új összeférhetetlenségi törvények alapján nem lehetett egyszerre parlamenti képviselő és megyei kormánymegbízott.


Kárpótlásként kapja a posztot?
A Hvg.hu úgy tudja, hogy nem kizárt Vinnai kárpótlásként kapja a posztot: Nemcsak amiatt, mert távoznia kellett a kormányhivataltól, hanem azért is, mert Nyíregyházán „hangulatilag” 2010 után némiképp kettévált a Fidesz. A Hvg.hu úgy tudja Vinnai szeretett volna a város első embere lenni, de helyette végül Kovács Ferencet indították, aki 2010-ben nyert is a polgármester-választáson.

Forrás:HVG

A címlapról ajánljuk