Kézműves Egri borok Makkai Ádámtól

2014-06-05 12:55

  Június 13-án pénteken rendezi meg a Vasvári Pál Múzeum a hazai borok népszerűsítését szolgáló Borakadémiai rendezvénysorozatának következő előadását. A negyedévente jelentkező esemény vendége ezúttal a  Makkai Ádám borász lesz. A fiatal, tehetséges borász neve sokak előtt ismerős lehet, hiszen gyermekkorát Tiszavasváriban töltötte. Édesapja Makai László közismert kulturális szakember- népművelő, édesanyja elismert pedagógus . Ádám a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma érettségizett majd nemzetközi kapcsolatok szakon végzett a Nyíregyházi Főiskolán.

A BorTrio pincészet 2007 óta létezik, ekkor volt az első szüretünk, ahol pár ezer palack hárslevelűt és egri bikavért készítettek. A pince helyileg Verpeléten található, ami ez Egri
Borvidék legnyugatibb csücske. Évről-évre igyekeznek kapacitásunkat növelni, ami most évi 10-15 ezer palackot jelent . Jelenleg 10 hektár szőlőterülettel rendelkeznek Verpeléten és Feldebrőn, melyből 5 hektár termőre fordulás előtt áll, de folyamatban van még nyolc hektár telepítése.

Sok fajtával dolgoznak, de igyekeznekk egészséges egyensúlyt teremteni a kárpátmedencei és a világ fajták között. A pincészetet évről-évre fejlesztik, így most több, mint 50000 liter barrique és ászok hordós érlelő kapacitással rendelkeznek, valamint modern technológia áll rendelkezésünkre a kiszerelés (palackozás, címkézés) terén is. A  remek borokhoz ezúttal is különleges  gasztronómiai finomságok párosulnak amelyre a rendezvény szervezői már várják az előzetes asztalfoglalásokat az ismert elérhetőségeken.

Forrás:VPM


A rovat további cikkei
  • Újabb kontroll Tiszavasváriban

      A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

  • Református (M)érték Hajdúnánáson

      Nem csak a reformáció 500. évfordulója alkalmából marad emlékezetes ez az év a nánási emberek számára. Elhelyezték a református óvoda és a Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnáziumának alapkövét, valamint átadtak egy Kálvin-szobrot, és a gimnázium dísztermének festett fakazettás mennyezetét is Hajdúnánáson pénteken.

  • Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

      Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.Közélet »

Újabb kontroll Tiszavasváriban

  A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

Kultúra »

Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

  Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.


Gazdaság »

Bombát találtak a tiszavasvári úti laktanya mellett

  Vélhetően egy második világháborús bombát találtak a péntek délelőtt Nyíregyházán, Tiszavasvári úton, a volt Vorosilov laktanya kerítése mellett. A negyvenöt centiméter hosszú robbanószerkezetet erősáramú kábel fektetése közben munkagép fordította ki a földből. A dolgozók azonnal hívták a rendőrséget, akik értesítették a tűzszerészeket.

Sport »

Benyusz letarolta a Berettyót

  Teljes fordulót rendeztek a kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban, bár nem minden megyei csapat lépett pályára. Tiszavasvári csapata a Berettyóújfalu csapatát fogadta hazai környezetben. A Hadas legények szoros első félidőt követően a 41. percben már tizenegy góllal vezettek és magabiztos győzelmet arattak.Ezt már olvasta?

Elolvasom »