Igazán különleges zenei élmény részese (is) lehet az, aki ellátogat a Múzeumok Éjszakája rendezvényre Tiszavasváriba szombaton. A Vasvári Pál Múzeum előtti impozáns Szentmihály tér zenei nagyszínpadán fellép többek között Szabó Balázs és Bandája a Csercsel és a Balkán Fanatik.

Szabó Balázs igazi modern polihisztor: dalszerző-énekes, multiinstrumentalista zenész, bábszínész és mesemondó. A Suhancos zenekarból való távozása után 2009-től már saját bandája élén énekel, gitározik, hegedül és kavalozik.A csercsel szó szerinti jelentése fülbevaló, amely a csángó nyelvjárásban használt kifejezés, román nyelvi átvétel. A négy fős női a capella formáció kreatív, friss szellemiségű, fiatalos közösség, amely a magyar népzene hiteles közvetítését tartja szem előtt. Megalakulásuk a Fölszállott a páva 2014-es versenykiírásának köszönhető. Boris, Fanni, Réka és Dóri találkozása sorszerű volt.

Mind a négyen a Zeneakadémia aulájában vártak a felvételire, egymás konkurenciájából pedig hamar csapattá kovácsolódtak. A népzene kapcsolta össze őket, ám azóta számos közös pontot találtak, mint például a kávé iránti szenvedély, a hasonló filmvilág, a gumicukor és a rózsaszín mignon.

Az est fő fellépője a Balkán Fanatik új nagylemezet jelentetet meg a közelmúltban.Három évvel a legutóbbi stúdióalbuma megjelenése után az újjáalakult zenekar tizennégy vadonatúj szerzeményt mutat be a Feljött a nap című korongról Tiszavasváriban.

A címlapról ajánljuk