Új Lemezzel a Múzeumok Éjszakája szinpadán a Balkán Fanatik

2014-06-21 00:27

  Igazán különleges zenei élmény részese (is) lehet az, aki ellátogat a Múzeumok Éjszakája rendezvényre Tiszavasváriba szombaton. A Vasvári Pál Múzeum előtti impozáns Szentmihály tér zenei nagyszínpadán fellép többek között Szabó Balázs és Bandája a Csercsel és a Balkán Fanatik.

Szabó Balázs igazi modern polihisztor: dalszerző-énekes, multiinstrumentalista zenész, bábszínész és mesemondó. A Suhancos zenekarból való távozása után 2009-től már saját bandája élén énekel, gitározik, hegedül és kavalozik.A csercsel szó szerinti jelentése fülbevaló, amely a csángó nyelvjárásban használt kifejezés, román nyelvi átvétel. A négy fős női a capella formáció kreatív, friss szellemiségű, fiatalos közösség, amely a magyar népzene hiteles közvetítését tartja szem előtt. Megalakulásuk a Fölszállott a páva 2014-es versenykiírásának köszönhető. Boris, Fanni, Réka és Dóri találkozása sorszerű volt.

Mind a négyen a Zeneakadémia aulájában vártak a felvételire, egymás konkurenciájából pedig hamar csapattá kovácsolódtak. A népzene kapcsolta össze őket, ám azóta számos közös pontot találtak, mint például a kávé iránti szenvedély, a hasonló filmvilág, a gumicukor és a rózsaszín mignon.

Az est fő fellépője a Balkán Fanatik új nagylemezet jelentetet meg a közelmúltban.Három évvel a legutóbbi stúdióalbuma megjelenése után az újjáalakult zenekar tizennégy vadonatúj szerzeményt mutat be a Feljött a nap című korongról Tiszavasváriban.


A rovat további cikkei
  • Újabb kontroll Tiszavasváriban

      A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

  • Református (M)érték Hajdúnánáson

      Nem csak a reformáció 500. évfordulója alkalmából marad emlékezetes ez az év a nánási emberek számára. Elhelyezték a református óvoda és a Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnáziumának alapkövét, valamint átadtak egy Kálvin-szobrot, és a gimnázium dísztermének festett fakazettás mennyezetét is Hajdúnánáson pénteken.

  • Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

      Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.Közélet »

Újabb kontroll Tiszavasváriban

  A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

Kultúra »

Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

  Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.


Gazdaság »

Bombát találtak a tiszavasvári úti laktanya mellett

  Vélhetően egy második világháborús bombát találtak a péntek délelőtt Nyíregyházán, Tiszavasvári úton, a volt Vorosilov laktanya kerítése mellett. A negyvenöt centiméter hosszú robbanószerkezetet erősáramú kábel fektetése közben munkagép fordította ki a földből. A dolgozók azonnal hívták a rendőrséget, akik értesítették a tűzszerészeket.

Sport »

Benyusz letarolta a Berettyót

  Teljes fordulót rendeztek a kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban, bár nem minden megyei csapat lépett pályára. Tiszavasvári csapata a Berettyóújfalu csapatát fogadta hazai környezetben. A Hadas legények szoros első félidőt követően a 41. percben már tizenegy góllal vezettek és magabiztos győzelmet arattak.Ezt már olvasta?

Elolvasom »