Nagy érdeklődés mellett zajlott a Múzeumok Éjszakája: a programsorozatban részt vevő 432 intézménybe országszerte valószínűleg minden eddiginél többen látogattak el június 21-én.A Múzeumok Éjszakáját a fővárosban tizenkettedik, vidéken tizedik alkalommal rendezték meg. Budapest mellett az országban 102 településen várták programok a közönséget.

Debrecen, Kecskemét, Szolnok, a Kaposvár melletti Szenna, Pécs, Hatvan és Gyöngyös, Sopron, valamint Sárospatak és Sátoraljaújhely kiemelt színhelyként kapcsolódott be a programsorozatba. A Múzeumok Éjszakájához számos intézménytípus képviselői csatlakoztak, többek között múzeumok, könyvtárak, levéltárak, művészeti, közművelődési intézmények, kulturális örökségi helyszínek, műemlékek vagy civil szervezetek háttérintézményei .

Tűztánc a Szentmihály téren Tiszavasváriban  Fotó: VPM

Hatalmas volt az érdeklődés Miskolcon

A látogatói adatok összesítése még folyamatban van, de várhatóan rekord született A Szépművészeti fogadta a legtöbb - 15 ezer - látogatót, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumba 11 ezer 200-an tértek be, míg a Magyar Nemzeti Galéria látogatottsága 8 ezer fölött volt. A vidéki helyszínekről szólva elmondta: a miskolci Herman Ottó Múzeum csaknem 20 ezres közönséget vonzott, a szegedi Móra Ferenc Múzeumban 15 ezer látogatót regisztráltak, Kecskemét pedig a helyszínek számával döntött rekordot.

Szinpadon a Göbölyös Foró: VPM

Közel kétezren Tiszavasváriban

Tiszavasváriban a Vasvári Pál Múzeum idei rendezvényén közel 2000 látogattak el az elsődleges számvetés alapján. A múzeum, szombaton este páratlan szépségű régészeti leletekkel ,vasúttörténeti kiállítással, koncertekkel, népi gasztronómiával, táncházzal várta látogatóit a Múzeumok Éjszakája rendezvényre a Nyíri mezőség tájegység múzeumába.

Estére megtelt a Szentmihály tér

Fotók: VPM

További képek a galériában!

Forrás.MTI

A címlapról ajánljuk