Néhány nap múlva, egészen pontosan 2014. augusztus 9-én nyílik meg az Északkelet-Magyarországi régió legnagyobb szabadtéri színpada a tokaji Fesztiválkatlanban.A borvidék névadó településén megvalósuló beruházás eredményeként egy olyan 2500 főt befogadó létesítmény jön létre, amely az egész térség érdekeit szolgálja.

A település önkormányzata, mint projektgazda felvállalta a megvalósítás minden terhét és az uniós pályázati forrást kiegészítő önrészt is.Olyan helyszínnel gazdagodik a régió, amely egyaránt lesz alkalmas mind kulturális, mind sportesemények megrendezésére. Ezek az események jelentős vendégforgalmat generálhatnak, és ennek köszönhetően megtelhetnek a városban és a környéken lévő szálláshelyek, növekedhet az éttermek forgalma.

A használaton kívüli, külszíni bányakatlanban kialakított rendezvényközpont nagyszínháza mintegy 2500 fő befogadására alkalmas. A késő tavaszi, nyári és kora őszi időszakban használható kültéri nagyszínház nézőtere alatt több mint 1000 négyzetméteres kiállító- és rendezvényteret hoztak létre. A kiszolgáló épületcsoportban pedig többek között jegypénztár, orvosi szoba, vizesblokkok, kerékpár- és motorkerékpár-tárolók és üzlethelyiségek találhatók majd. Ezenkívül 1650 négyzetméternyi zöldterület és 2330 négyzetméternyi parkoló is helyet kap a Fesztiválkatlan területén.A 2014-es évad augusztusra korlátozódik, ekkor három nagyszabású produkciót fogad be Tokaj új létesítménye. Augusztus 9-én az István, a király című rockoperával nyitnak – a klasszikus rendezésű darabot Feke Pál főszereplésével a békéscsabai Jókai Színház mutatja be.


Augusztus 15-én a Magyar Varázslat című produkció igazi sztárparádét ígér: Havasi Balázs, Lajkó Félix és Roby Lakatos is fellép többek között ekkor. A szezon záróelőadása pedig egy musical lesz: A Piszkos Fred, a kapitány című darabot augusztus 21-én láthatja a nagyérdemű Tokajban, a Fesztiválkatlanban.

Forrás:ÉM/Tokaj.hu

A címlapról ajánljuk