Az Első Pesti Egyetemi Rádió (EPER) a Vidékfejlesztési Minisztérium Hungarikum Pályázatához kapcsolódva Magyar Vitrin címmel 13 részes rádiósorozatot készített, amit június elején kezdtek sugározni az ország több rádiójában. A dinamikus dokumentumműsorokat  fiatal szerkesztők készítették a Hungarikumok Gyűjteményéből kiválasztott 13 témában.

Az adások helyszíni riportok alapján, több megszólaló segítségével jöttek létre, a környezeti hanghatásokat is felhasználva, és ezzel sokszínűbbé téve a műsort. A sorozat a hungarikumokat XXI. századi nézőpontból mutatja be, feltárva az adott terület múltját, különös hangsúlyt fektetve a napjainkban felmerülő konfliktushelyzetekre.


A dokumentumműsorok témái: magyar néptánc, magyar operett, busójárás Mohácson, hízott libából előállított termékek, tokaji borvidék, fröccs, csongrádi bor, Fertő-tó, gércei alginit, Hortobágyi Nemzeti Park, matyó örökség, Andrássy út és KÜRT adatmentés.
Az augusztus 19-től heti rendszerességgel jelentkező, 25 perces adásokat kedd délutánonként 14- 15 óra között hallgathatják meg az Fm 98.0 Mhz -en a Best Of Rádióban Tiszavasváriban és térségében.

Forrás: Best Of Rádió

A címlapról ajánljuk