Babaház kiállítás és könyvbemutató a múzeumban

2014-08-26 20:13

  A Vasvári Pál Múzeum idén is megrendezi a Langaméta NAGY JÁTÉK NAPOT. A nyárzáró program nem csak a gyerekeknek kínál érdekes és tartalmas kikapcsolódást. A szervezők augusztus 30-én szombaton 14 órától a néprajzi épületben  és múzeumkertben várják a gyerekeket és szüleiket. Az idei rendezvény fő témája: "Nekem is volt  babaházam ".

Bizonyára sok kislánynak volt gyermekkorában saját babaháza,  babakonyhája vagy babasarok, amely a gyerekszoba különlegesen kedvelt része volt. A Vasvári Pál Múzeum raktáraiban "porosodó" páratlan gyermekjáték gyűjteményből ezúttal egy különleges BABAHÁZ kiállítás nyílik meg LANGAMÉTA Óvodai Szakmai munkaközösség együttműködésével. A kiállítás kurátorainak célja visszarepíteni az időben a kiállításba belépő felnőtteket illetve bemutatni a mai gyerekeknek a régi idők játékait.

Mese és Kard -  könyvbemutató

A rendezvény másik kiemelkedő eseménye a " Mese és Kard " könyvbemutató lesz. A múzeum együttműködve a Tiszavasvári Egyesített Óvodai intézménnyel egy új múzeumpedagógiai foglalkoztató könyvet jelentetetett meg óvodások számára. A színes oktatókönyvecske különlegessége, hogy a mesékhez a könyv illusztrációt az óvoda gyermekeinek rajzaival egészítették ki. A könyvet méltatja Dr.Szabó Sarolta MOK koordinátor.

Bábszínház, Musical Tanoda és Palacsinta

A szombati program kulturális elemekkel is kiegészül. Fellép a Katica Bábszínház valamint a Musical Tanoda akik a "Padlás"című musicalből adnak elő részleteket. Ismét lesz palacsinta rekord kísérlet, arcfestés és játszóház a gyerekeknek. A belépő egységesen  200 Ft/fő kicsiknek és nagyoknak , amely tombola is egyben. A szervezők mindenkit szeretettel várnak a múzeum néprajzi épületébe és múzeumkertbe a nyári szünet utolsó hétvégéjén.

Forrás:VPM


A rovat további cikkei
  • Újabb kontroll Tiszavasváriban

      A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

  • Református (M)érték Hajdúnánáson

      Nem csak a reformáció 500. évfordulója alkalmából marad emlékezetes ez az év a nánási emberek számára. Elhelyezték a református óvoda és a Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnáziumának alapkövét, valamint átadtak egy Kálvin-szobrot, és a gimnázium dísztermének festett fakazettás mennyezetét is Hajdúnánáson pénteken.

  • Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

      Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.Közélet »

Újabb kontroll Tiszavasváriban

  A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

Kultúra »

Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

  Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.


Gazdaság »

Bombát találtak a tiszavasvári úti laktanya mellett

  Vélhetően egy második világháborús bombát találtak a péntek délelőtt Nyíregyházán, Tiszavasvári úton, a volt Vorosilov laktanya kerítése mellett. A negyvenöt centiméter hosszú robbanószerkezetet erősáramú kábel fektetése közben munkagép fordította ki a földből. A dolgozók azonnal hívták a rendőrséget, akik értesítették a tűzszerészeket.

Sport »

Benyusz letarolta a Berettyót

  Teljes fordulót rendeztek a kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban, bár nem minden megyei csapat lépett pályára. Tiszavasvári csapata a Berettyóújfalu csapatát fogadta hazai környezetben. A Hadas legények szoros első félidőt követően a 41. percben már tizenegy góllal vezettek és magabiztos győzelmet arattak.Ezt már olvasta?

Elolvasom »