40 éves a TOT

2014-08-28 13:13

  A múlt hónapban Parádsasvár határában egy erdei tisztáson rendezték meg 40. Nemzetközi Természetvédelmi és Ornitológiai Tábort. A TOT egy évente szerveződő, meghívásos rendszerben működő, önkéntes munkán alapuló, nonprofit sátortábor. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) tiszavasvári, 13-as számú Herman Ottó helyi csoportja 1975-ben indította útjára a ma már négy évtizedes hagyományokkal rendelkező tábort, melynek minden évben az ország más-más pontja ad otthont tájékoztatott Dr.Legány András nyugalmazott főiskolai tanár.

A különböző korosztályokhoz tartozó táborlakók közvetlen, baráti hangulatban találkozhatnak a természetközeli, természetbarát életmóddal. Szakemberek vezetésével megismerkednek a környék természeti értékeivel, a helyi természetvédelem munkájával és problémáival, különösen a madarászattal és a madárvédelemmel. A tábor fontos célja az ifjúság természetszeretetre való nevelése, bennük környezettudatos szemlélet kialakítása.

Képünkön: Szentedrey Géza madárgyűrüzési benutatót tart a gyereknek

A táborban minden évben alkalom nyílik a környék nevezetességeinek felkeresésére, valamint a népi és kézműves hagyományok ápolására is. Az előző évekhez hasonlóan idén is több százan vettek részt az egy hetes táborban amelybe idén is szép számmal érkeztek a határon innen és túlról. A külföldi ország közül érkeztek Finnországból, Németországból, Franciaországból és Erdélyből is. A tábort az elmúlt évtizedek alatt megrendezték már  Tiszabercelen, Tiszadobon, Kisarban, Nagyhodoson, Tiszafüreden, Kesztölcön, Pusztavacson, Cserépváralján, Erdőbényén, Mogyoróskán is.

Pazar kilátás a Mátrára

A tábor megrendezéséhez évek óta számos önkéntes csatlakozott és lehetőségeikhez mérten kiveszik részüket a tábor előkészítéséből, szervezéséből és működtetéséből.

Forrás:Best Of Rádió/Zöldike


A rovat további cikkei
  • Újabb kontroll Tiszavasváriban

      A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

  • Református (M)érték Hajdúnánáson

      Nem csak a reformáció 500. évfordulója alkalmából marad emlékezetes ez az év a nánási emberek számára. Elhelyezték a református óvoda és a Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnáziumának alapkövét, valamint átadtak egy Kálvin-szobrot, és a gimnázium dísztermének festett fakazettás mennyezetét is Hajdúnánáson pénteken.

  • Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

      Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.Közélet »

Újabb kontroll Tiszavasváriban

  A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

Kultúra »

Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

  Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.


Gazdaság »

Bombát találtak a tiszavasvári úti laktanya mellett

  Vélhetően egy második világháborús bombát találtak a péntek délelőtt Nyíregyházán, Tiszavasvári úton, a volt Vorosilov laktanya kerítése mellett. A negyvenöt centiméter hosszú robbanószerkezetet erősáramú kábel fektetése közben munkagép fordította ki a földből. A dolgozók azonnal hívták a rendőrséget, akik értesítették a tűzszerészeket.

Sport »

Benyusz letarolta a Berettyót

  Teljes fordulót rendeztek a kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban, bár nem minden megyei csapat lépett pályára. Tiszavasvári csapata a Berettyóújfalu csapatát fogadta hazai környezetben. A Hadas legények szoros első félidőt követően a 41. percben már tizenegy góllal vezettek és magabiztos győzelmet arattak.Ezt már olvasta?

Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

Elolvasom »