Fülöp Eriket, a város jelenlegi polgármesterét indítja a Jobbik az őszi önkormányzati választáson Tiszavasváriban - hangzott el a jelöltbemutató sajtótájékoztatón a csütörtökön. A 32 éves, jogász végzettségű polgármester 2010 óta irányítja a települést, a 2012-ben
megtartott időközi önkormányzati választáson pedig a megerősítették tisztségében.

Fülöp Erik a tájékoztatón kiemelte, a polgármesteri ciklus minden évében nyereséges volt a város gazdálkodása, és sikerült kezelni azt a hatalmas adósságállományt, amelyet a korábbi városvezetések halmoztak fel. Az elért eredményekről szólva elmondta, a Járműszerelvény Gyártó Zrt- nek köszönhetően nagyon sok, elsősorban tiszavasvári fiatalnak tudtak munkalehetőséget és biztos megélhetést biztosítani.

Győztes csapaton ne változtass

A polgármester jelölt azt is elmondta , hogy a cég újabb beruházásokat tervez, ami a tervek szerint 2015-re mintegy 150 helybeli fiatalnak adhat munkát. Az eredmények között említette még a helyi strand a belvízrendszer, piac, ifjúsági tábor, óvoda és a lakótelepi játszótér felújítását. Kiemelt sikerként értékelte a polgármester, hogy a városközpont rehabilitációra a közelmúltban 450 millió forint támogatást nyert a város.

A helyi kultúrházban megtartott tájékoztatón a polgármester jelölt mellett bemutatkoztak a képviselőjelöltek is. Érdekesség, hogy a 2012-es időközi választáshoz képest a jelöltek személye nem az indulás helye viszont két helyen változott. A 7. sz választókörzetben     (gyári lakótelep) próbál szerencsét a 2010-ben alpolgármesterré választott majd 2012-ben tisztségéről lemondott Császár József. A korábban ebben a körzetben induló Rojkó László pedig a 8.sz választókörzetben(Majorosi városrész)indul.


Császár József újra csatasorban (c) Fotók: Keletpress


1.Választókörzet: Szabó Zoltánné
2.Választókörzet: Szabó Krisztián
3.Választókörzet: Mészáros Lászlóné
4.Választókörzet: Kovács Nagy Julianna
5.Választókörzet: Cselényi Judit
6.Választókörzet: Sipos Ibolya
7.Választókörzet: Császár József
8.Választókörzet: Dr.Rojkó László


Forrás:MTI/Best Of Rádió

A címlapról ajánljuk