Ma este kezdődik és szeptember 6-áig tart a Vidor fesztivál, azaz a VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje, amely mára az egyik legnagyobb hazai összművészeti rendezvény lett. Az eseménysorozat kilenc napja alatt 44 helyszínen mintegy négyszáz program zajlik majd, az idén várhatóan több mint százezer néző előtt. És ahogy megszokhattuk, a programokat nem csak a nyíregyháziak élvezhetik, hiszen Szabolcs-Szatmár-Bereg megye további húsz településén is várják fellépők az érdeklődőket.

A Vidor zenei kínálata rendkívül kimagasló, hiszen ez Magyarország legnagyobb ingyenes világzenei fesztiválja, ahol külföldi sztárokkal is találkozhat a közönség, olyanokkal, mint a kolumbiai-argentin Che Sudaka, a perui Cumbia All Stars, a Maliról érkező Mamani Keita, az elefántcsontparti Tiken Jah Fakoly, valamint a portugál Toques do Caramulo. De a hazai előadók is a legkiválóbb minőséget képviselik, elég, ha Palya Bea, a Meszecsinka vagy Malek Andrea nevét említjük.

Fotó: Csáki Szilárd/Nyirséghir (c)

Ahogy az elmúlt években megszokhattuk, Nyíregyháza főtere a fesztivál idejére az ország legnagyobb mozijává változik, ahol esténként több ezren nézhetik meg a legújabb magyar vígjátékokat.Gazdag utcazenei, bábszínházi és képzőművészeti program is várja az érdeklődőket.Lesz még irodalmi kávéház, ovi-buli, dumaszínház, koncertek az evangélikus templomban, a zsinagógában és a Korzó színpadon, és első alkalommal rendezik meg a Vidor-félmaratont.A fesztivál nyitott mindenki előtt, tekintet nélkül korra, nemre, anyagi helyzetre, ugyanis a programok 90 százaléka teljesen ingyenes.

Forrás:KM

A címlapról ajánljuk