Az elmúlt hétvégén emlékülés és bensőséges ünnepség keretében nyílt meg a közösségi házban, a Bornemisza Emlékszoba és Kortárs Irodalmi Gyűjtemény. A rendezvény kezdetén Ifj.Kovács Géza közművelődés vezető, önkormányzati képviselő nyitotta meg az ünnepséget, majd Mizser Zsolt, Tiszadada polgármestere üdvözölte a szép számban összegyűlt vendégeket és a nem mindennapi helyi kezdeményezés megvalósulását.

A polgármester beszédében kiemelte, az emlékek megőrzésének fontosságát és a helyi kulturális életben végzett munkák sikerét. Ezt követően lovag Bornemisza Attila költő, a Bornemisza család leszármazottja mondott ünnepi beszédet.

Az emlékszobában - melyben az ősök hagyatékát, személyes tárgyait, fotóit is láthatjuk – kapott helyet, a közel 50 darabos Kortárs Irodalmi Gyűjtemény, mely XX. század végi - XXI. század eleji, többségében a Batsányi-Cserhát Művész Körbe tömörülő, írók, költő, zeneszerzők műveit tartalmazza.

Ifj.Kovács Géza, az emlékszoba és kortárs gyűjtemény megálmodója elmondta, az irodalmi gyűjtemény létrehozásával helyet biztosítanak a század, sőt ezredfordulós kortárs műveknek, ugyan akkor teret is, a műveket alkotó kortárs íróknak – költőknek, a bemutatkozási lehetőségre.

Forrás: Best Of Rádió

A címlapról ajánljuk