Hervadozó szegfű Tiszavasváriban (is)

2014-09-10 13:44

  A rendszerválás óta először fordul elő olyan Tiszavasváriban, hogy az MSZP nem indít polgármester jelöltet és képviselőjelölteket sem az önkormányzati választásokon! Sulyok József korábbi polgármester 2006-os visszavonulása óta a párt helyi szervezete folyamatosan veszetette el szavazóbázisát.

A magyar pártrendszer jelentős mértékű változáson ment át az elmúlt 24 évben. Szemtanúi lehettünk a rendszerváltás folyamatában meghatározó szerepet játszó pártok – az SZDSZ és az MDF – feloszlásának. 2010-es választásokig a magyar baloldal a  liberálisokkal együttműködő MSZP uralta a politikai skálát, amely az országos tendenciához hasonlóan mára  Tiszavasváriban (is)"elhervadt".

Timári Istvánné volt az utolsó MSZP-s polgármesterjelölt 2012-ben az időszaki választási kampányban.  Fotó: Hajdú D. András [origo]

Szélsőjobb vagy jobbközép konzervatív?

Politológusok szerint az október 12-i választások tétje Tiszavasváriban az, hogy az eddigi baloldali érzelmű szavazók a bizonytalanok táborát bővítik vagy tovább erősítik a szélsőjobboldali értékeket képviselő jelenlegi városvezetést (mint 2010-ben és 2012-ben)vagy Fidesz-KDNP által képviselt keresztény, jobbközép konzervatív értékek erősödnek meg a településen. A választási eljárásról szóló törvény szerint szeptember 08-án hétfőn lejárt a jelöltállítási időszak. A város pártpolitikai életében beszédes a tény: az MSZP 24 év után nem indít jelölteket városban.

A korábban többször is nyerő szocialista Juhász Ferenc országgyűlési képviselő plakátja mára megkopott Fotó: Hajdú D. András [origo]


A rovat további cikkei
  • Újabb kontroll Tiszavasváriban

      A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

  • Református (M)érték Hajdúnánáson

      Nem csak a reformáció 500. évfordulója alkalmából marad emlékezetes ez az év a nánási emberek számára. Elhelyezték a református óvoda és a Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnáziumának alapkövét, valamint átadtak egy Kálvin-szobrot, és a gimnázium dísztermének festett fakazettás mennyezetét is Hajdúnánáson pénteken.

  • Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

      Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.Közélet »

Újabb kontroll Tiszavasváriban

  A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

Kultúra »

Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

  Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.


Gazdaság »

Bombát találtak a tiszavasvári úti laktanya mellett

  Vélhetően egy második világháborús bombát találtak a péntek délelőtt Nyíregyházán, Tiszavasvári úton, a volt Vorosilov laktanya kerítése mellett. A negyvenöt centiméter hosszú robbanószerkezetet erősáramú kábel fektetése közben munkagép fordította ki a földből. A dolgozók azonnal hívták a rendőrséget, akik értesítették a tűzszerészeket.

Sport »

Benyusz letarolta a Berettyót

  Teljes fordulót rendeztek a kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban, bár nem minden megyei csapat lépett pályára. Tiszavasvári csapata a Berettyóújfalu csapatát fogadta hazai környezetben. A Hadas legények szoros első félidőt követően a 41. percben már tizenegy góllal vezettek és magabiztos győzelmet arattak.Ezt már olvasta?

Halszállító kamion balesete a 36-os főúton

Elolvasom »