A hétvégén a szektorlabda, ismertebb nevén a gombfoci történetében először rendeznek Interkontinentális Kupa-döntőt, amelyen Európa és Dél-Amerika legjobbja találkozik egymással. Az MTI azt írja, az eseményen Európát a gömbölyű labdával játszott, 12 érintéses szakágban a Bajnokok Ligája-győztes Tiszavasvári együttese, míg a hagyományos koronglabdás szakágban a szintén BL-győztes Testvériség képviseli.

A Dél-amerikai kontinens legjobbjai mindkét szakágban a brazil Vasco da Gama.A mérkőzéseket a Magyar Szektorlabda Szövetség székházában (IX. Viola utca 7.) rendezik, szombaton 10 órától a 12 érintéses szakág döntőjére kerül sor, vasárnap pedig már 9 órakor kezdődik a hagyományos játék fináléja. A belépés ingyenes.

A magyarok által feltalált sportágban 1994 óta rendeznek világversenyeket, és azóta Magyarország minden Eb-t és világbajnokságot megnyert, azaz immár húszéves veretlenséget mondhat magáénak. Tiszavasváriban egyébként 2007-ben világbajnokságot is rendeztek a Városi Sportcsarnokban.


2007-ben párosban ezüstérmet szerezett a Tiszavasvári csapat  a városban rendezett világbajnokságon. Felvételünkkön Nagy Lajos és Farkas Gábor látható. Fotó:Keletpress Hírügynökség/ Balogh Tamás

Forrás:MTI

A címlapról ajánljuk