Ruszin és Roma nemzetiségi választás is lesz Október 12-én Tiszavasváriban

2014-09-15 12:23

  A valasztas.hu szerint a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) 2715 települési nemzetiségi választást tűzött ki, azonban csak 2164 tartható meg. Több mint 551 települési választás a jelenlegi adatok szerint elmarad október 12-én, az önkormányzati választás napján. Ez sokkal több mint négy éve. Akkor 21 nemzetiségi választás maradt el. A választást ugyanis nem lehet megtartani, ha nem indul legalább annyi jelölt, ahány tagból állna a nemzetiségi önkormányzat, illetve akkor sem lehet megtartani, ha egyetlen választópolgár sem szerepel a nemzetiségi névjegyzékben.

A Választás.hu szerint a Tiszavasváriban 445 fő vallja magát roma származásúnak, míg 38 fő  ruszin nemzetiséginek. Mint közismert 2010-ben a roma nemzetiségnél bár tartottak választásokat, de a kisebbségi önkormányzatba bejutott képviselők megegyezés hiányában nem alakítottak érdekvédelmi platformot. A valasztas.hu szerint most a következő jelöltekre lehet leadni a szavazatot. Szavazni persze csak azok szavazhatnak a jelöltekre akik maguk is rendelkeznek nemzetiségi státusszal.

Kovácsné Váradi Melinda     NRÖ
Poczkodi Jenő     ÉKE
Kóka Anikó     LUNGO DROM
Balogh István     LUNGO DROM
Lakatos József Gusztáv     RPM
Lakatos Mihály     RPM
Poczkodi Ferenc RPM
Ábri György     RPM
Kóka József     RPT
Lakatos Attila     RPT
Kovács Zsolt     RPT
Horváth Zoltán     RPT
Illés Ildikó     LUNGO DROM
Kóka Jolán     LUNGO DROM
Poczkodi Attila     ÉKE
Vadász Zoltán     RPT
Kiss Zsolt     RPT

A Tiszavasváriban induló ruszin nemzetiségi önkormányzati jelöltek neve akik mindannyian az MROSZ szineiben indulnak a voksolásáson:

Csomós Józsefné
Juhász László Tiborné
Kalapos Mónika
Reznek Katalin Marianna
Balogh IstvánA valasztas.hu szerint tiszavasváriban a nemzetiségi választásra a voksokat a Hősök utca 38.alatt lehet leadni (Családsegítő Szolgálat) október 12-én.

Forrás:Valasztas.hu


A rovat további cikkei
  • Újabb kontroll Tiszavasváriban

      A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

  • Református (M)érték Hajdúnánáson

      Nem csak a reformáció 500. évfordulója alkalmából marad emlékezetes ez az év a nánási emberek számára. Elhelyezték a református óvoda és a Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnáziumának alapkövét, valamint átadtak egy Kálvin-szobrot, és a gimnázium dísztermének festett fakazettás mennyezetét is Hajdúnánáson pénteken.

  • Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

      Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.Közélet »

Újabb kontroll Tiszavasváriban

  A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

Kultúra »

Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

  Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.


Gazdaság »

Bombát találtak a tiszavasvári úti laktanya mellett

  Vélhetően egy második világháborús bombát találtak a péntek délelőtt Nyíregyházán, Tiszavasvári úton, a volt Vorosilov laktanya kerítése mellett. A negyvenöt centiméter hosszú robbanószerkezetet erősáramú kábel fektetése közben munkagép fordította ki a földből. A dolgozók azonnal hívták a rendőrséget, akik értesítették a tűzszerészeket.

Sport »

Benyusz letarolta a Berettyót

  Teljes fordulót rendeztek a kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban, bár nem minden megyei csapat lépett pályára. Tiszavasvári csapata a Berettyóújfalu csapatát fogadta hazai környezetben. A Hadas legények szoros első félidőt követően a 41. percben már tizenegy góllal vezettek és magabiztos győzelmet arattak.Ezt már olvasta?

Halszállító kamion balesete a 36-os főúton

Elolvasom »