Örömteli pillanatoknak lehettek szem és fültanúi a tiszavasvári kézilabda szerelmesei. Pénteken este mutatkozott be a drukkerek előtt a Tiszavasvári Sportegyesület Elnöke női kézilabda csapata. A Városi Sportcsarnokban megtartott bemutató edzőmérkőzésen a csapat nyíregyházi Kölcsey SE -vel majd a korábban az aktív mára már pályafutásukat befejező helyi Amazonokkal játszottak 2x10 perces bemutató mérkőzéseket.

A csapat létrehozását kezdeményező Dr. Hosszú József a megyei kézilabda szövetség tagja elmondta, hogy a város oktatási intézményei évente több tehetséges játékost is kinevelnek a helyi testnevelő tanárok áldozatos munkájának köszönhetően.

A nyíregyházi Kölcsey DSE ellen az eredmény még nem volt fontos

A fialok eddig - helyi csapat hiányában - kénytelenek voltak elutazni Hajdúnánásra vagy más városba azért, hogy az ottani egyesületnél versenyszerűen sportolva kamatoztassák kézialbda tudásukat.Ezen kívánt változtatni az egyesület vezetése és a megyei szövetség tagja.

Rontó Zsolt testnevelő tanár lesz a csapat edzője

A csapat az ősszel induló Megyei I.osztályú bajnokságban kezdi meg szereplést.A csapat edzője Rontó Zsolt testnevelő tanár lesz, míg a szakosztály ügyet hasinlóan a férfiakhoz a Dancs Miklós végzi.

Meglepően sokan voltak kíváncsiak a lányok bemutatkozására

A csapat a bajnokságot október 05-én vasárnap 11 órakor kezdi meg rögtön a Tiszalök elleni rangadóval amelyet a  Tiszavasvári Városi Sportcsarnokban rendeznek meg.

Közös csoportkép a mérkőzés végén Dr.Simicskó István Sportért felelős államtitkárral

A címlapról ajánljuk