Péntek este sportfórumot tartottak Tiszavasváriban, amelyen részt vett a dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár, aki Magyarország 2014 és 2020 között tervezett sportfejlesztési koncepcióját ismertette a helyi sportélet képviselőinek. A Tiszavasvári kötődésű államtitkár elmondta 2014-től 2020-ig csaknem 135 milliárddal gazdálkodhat 16 kiemelt sportág. Az államtitkár elmondta:A kormány kiemelt figyelmet fordít a köznevelés rendszerében megvalósuló mindennapos testnevelés infrastrukturális feltételeinek biztosítására.

A kormány célja, hogy a kötelező iskolai úszásoktatás feltételei biztosítottak legyenek, és belátható időn belül minden járásközpontban így Tiszavasváriban is tanuszoda épülhet. Több olyan járás is van az országban, amelyben nincs megfelelő létesítmény. Ezen járásközpontok közé tartozik Tiszavasvári is. Jelenleg Hajdúnánásra és Újfehértóra kénytelenek utaztatni a gyerekeket úszásoktatás céljából.

Dr. Hosszú József polgármester-jelölt Tiszavasvári Sportfejlesztési célok ismertetése kapcsán arra kérte - a Tiszalökön született és hatéves koráig Tiszavasváriban élő - dr. Simicskó Istvánt, hogy támogassa a Tiszavasvári Általános Iskola Ifjúság úti tornatermének kibővítését,vagy egy új tornacsarnok építését.

Forrás: Best Of Rádió

A címlapról ajánljuk