Kézilabda:Bajnokverés kapusbravúrokkal

2014-10-02 14:28

  A kézilabda NB II. Észak-keleti csoport második fordulójának mérkőzéseit játszották a hét végén. Tiszavasvári csapata a tavalyi bajnok Kisvárdát fogadta miután a rétközi város csapata nem vállalta a magasabb osztálybeli szereplést. A vendégcsapat tetemes előnnyel vezetett a 40. percig, ekkor azonban a lelkes hazaiak izgalmassá tették a meccset, majd az utolsó percben átvették a vezetést és megnyerték a mérkőzést.

Tiszavasvári SE-QUICK 2000–Kisvárdai KC SE 24–23 (8–14)
Tiszavasvári, 250 néző, v.: Herbák T., Bíró Á. Tiszavasvári: Bíró D. – Benyusz K. 5, Gáll L. 3, Dancs M. 7/1, Balázs M. 4, Lippai A., Mezei L. 2. Csere: Bódor Z. (kapusok), Kiss K., Lázár A 3, Kaibás M., Erdei P., Gazdag R., Havel K., Losonczi K. Edző: Grandjean Gábor. Kisvárda: Simon A. – Tuska Sz. 2, Csendes Á. 2, Járosi A. 7/2, Bod B. 2, Mándi K. 1, Barabás B. 3. Csere: Koi E. (kapus), Paróczai L., Türk F. 1, Nagy M., Czili A., Kovács L. 1, Kovács A. 4/2,, Szanyi A., Botka Á. Edző: Papp József. Kiállítások: 4, illetve 8 perc. Hétméteresek: 4/1, illetve 6/4.

A vendégcsapat tetemes előnnyel vezetett a 40. percig, ekkor azonban a lelkes hazaiak izgalmassá tették a meccset, majd az utolsó percben átvették a vezetést. Győzelmükhöz az is hozzájárult, hogy a legjobb kisvárdai játékost, Járosi Attilát piros lappal kiállították, míg Bíró Dávid pedig ragyogóan védett. Junior: 26–49. (Tudósító: Hankó András)Grandjean Gábor: – Ötven percig árnyéka voltunk önmagunknak és nagyon gyengén játszottunk, A bajnok Kisvárdának könnyűszerrel lőhettünk volna negyven gólt, mégis azt kell mondjam, az utolsó két kapusbravúrnak és némi szerencsének köszönhetjük a győzelmünket.

Papp József: – A csapat magabiztosan játszott a 40. percig, majd a piros lap miatt komoly hátrányba kerültünk, és a lelkes hazaiak felőröltek bennünket. Sajnos, nem tudok szó nélkül elmenni amellett, hogy a játékvezetői ténykedés a szabálykönyv minden egyes paragrafusát felülbírálta. Felteszem a kérdést, egy olyan játékvezető, aki a helyi csapatban játszott és jelenleg is Tiszavasváriban dolgozik, vajon nem tartja-e elvtelennek, hogy elfogad egy ilyen küldést?További eredmények:
Berettyó MSE–Kazincbarcikai KSE 31–26,
Bőcs KSC–Debreceni EAC26–26
Mátészalkai MTK– Hajdúnánás KS 22–32
Fehérgyarmati VSE–Hajdúböszörményi TE 27–25
VKK Nyírbátor–Rádió M Miskolc 30–28

A bajnokság állása
1. Hajdúnánás 2 2 – – 76–50 4
2. Nyírbátor 2 2 – – 59–48 4
3. Berettyóújfalu 2 1 1 – 59–54 3
4. Debreceni EAC 2 1 1 – 52–50 3
5. Kisvárda 2 1 – 1 53–43 2
6. Miskolc 2 1 – 1 61–59 2
7. Fehérgyarmat 2 1 – 1 51–51 2
8. Tiszavasvári 2 1 – 1 53–56 2
9. Hajdúböszörmény 2 – 1 1 53–55 1
10. Bőcs 2 – 1 1 54–70 1
11. Kazincbarcika 2 – – 2 46–60 –
12. Mátészalka 2 – – 2 41–62 –

Forrás:Szon.hu
Fotók: Benyusz Marcell


A rovat további cikkei
  • Újabb kontroll Tiszavasváriban

      A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

  • Református (M)érték Hajdúnánáson

      Nem csak a reformáció 500. évfordulója alkalmából marad emlékezetes ez az év a nánási emberek számára. Elhelyezték a református óvoda és a Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnáziumának alapkövét, valamint átadtak egy Kálvin-szobrot, és a gimnázium dísztermének festett fakazettás mennyezetét is Hajdúnánáson pénteken.

  • Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

      Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.Közélet »

Újabb kontroll Tiszavasváriban

  A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

Kultúra »

Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

  Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.


Gazdaság »

Bombát találtak a tiszavasvári úti laktanya mellett

  Vélhetően egy második világháborús bombát találtak a péntek délelőtt Nyíregyházán, Tiszavasvári úton, a volt Vorosilov laktanya kerítése mellett. A negyvenöt centiméter hosszú robbanószerkezetet erősáramú kábel fektetése közben munkagép fordította ki a földből. A dolgozók azonnal hívták a rendőrséget, akik értesítették a tűzszerészeket.

Sport »

Benyusz letarolta a Berettyót

  Teljes fordulót rendeztek a kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban, bár nem minden megyei csapat lépett pályára. Tiszavasvári csapata a Berettyóújfalu csapatát fogadta hazai környezetben. A Hadas legények szoros első félidőt követően a 41. percben már tizenegy góllal vezettek és magabiztos győzelmet arattak.Ezt már olvasta?

Elolvasom »