Országosan 23 településen, Szabolcs-Szatmár- Bereg megyében pedig négy járásközpontban (Fehérgyarmat, Csenger, Baktalórántháza, Kemecse) kezdődhet meg a tanuszodák építése. A kormány uszodaépítési programjának részeként első körben 23 településen, mintegy hárommilliárd forintból épülhetnek uszodák - jelentette be az emberi erőforrások minisztere csütörtökön.

A ciklus végére nem lesz olyan magyarországi iskolába járó gyermek, aki nem tud úszni – mondta Balog Zoltán. Az új uszodák könnyűszerkezetes elemből épülnek, és jó időben szabadtéri medenceként is használhatók. 

A megyében utolsóként...
A kormány.hu  adatai szerint a mostani 23 településről még tavaly ősszel született, döntés. Magyar Közlöny több számában is az olvasható, hogy a most bejelentett településeken már az uszodák jogerős építési engedélyes tervei is elkészültek. Információink szerint óriási lobbizás zajlott azon megyei járásközpontok között ahol még nincs uszoda. Néhány napja Dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár Tiszavasváriban azt nyilatkozta: A kormány célja, hogy a kötelező iskolai úszásoktatás feltételei biztosítottak legyenek, és belátható időn belül minden járásközpontban így Tiszavasváriban is tanuszoda épüljön.

Ennek értelmében már biztos, hogy a megyében Tiszavasváriban épülhet utoljára tanuszoda mivel a többi megyei járásban(Ibrány, Kisvárda, Mátészalka, Nagykálló, Nyírbátor, Vásárosnamény, Záhony)már hosszú évek óta működik tanuszoda,fedett uszoda vagy színvonalas wellnes fürdő.

Forrás:MTI
/Keletpress

A címlapról ajánljuk