Elúszott lehetőség: Tiszavasváriban csak később épülhet tanuszoda

2014-10-03 23:42

  Országosan 23 településen, Szabolcs-Szatmár- Bereg megyében pedig négy járásközpontban (Fehérgyarmat, Csenger, Baktalórántháza, Kemecse) kezdődhet meg a tanuszodák építése. A kormány uszodaépítési programjának részeként első körben 23 településen, mintegy hárommilliárd forintból épülhetnek uszodák - jelentette be az emberi erőforrások minisztere csütörtökön.

A ciklus végére nem lesz olyan magyarországi iskolába járó gyermek, aki nem tud úszni – mondta Balog Zoltán. Az új uszodák könnyűszerkezetes elemből épülnek, és jó időben szabadtéri medenceként is használhatók. 

A megyében utolsóként...
A kormány.hu  adatai szerint a mostani 23 településről még tavaly ősszel született, döntés. Magyar Közlöny több számában is az olvasható, hogy a most bejelentett településeken már az uszodák jogerős építési engedélyes tervei is elkészültek. Információink szerint óriási lobbizás zajlott azon megyei járásközpontok között ahol még nincs uszoda. Néhány napja Dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár Tiszavasváriban azt nyilatkozta: A kormány célja, hogy a kötelező iskolai úszásoktatás feltételei biztosítottak legyenek, és belátható időn belül minden járásközpontban így Tiszavasváriban is tanuszoda épüljön.

Ennek értelmében már biztos, hogy a megyében Tiszavasváriban épülhet utoljára tanuszoda mivel a többi megyei járásban(Ibrány, Kisvárda, Mátészalka, Nagykálló, Nyírbátor, Vásárosnamény, Záhony)már hosszú évek óta működik tanuszoda,fedett uszoda vagy színvonalas wellnes fürdő.

Forrás:MTI
/Keletpress


A rovat további cikkei
  • Újabb kontroll Tiszavasváriban

      A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

  • Református (M)érték Hajdúnánáson

      Nem csak a reformáció 500. évfordulója alkalmából marad emlékezetes ez az év a nánási emberek számára. Elhelyezték a református óvoda és a Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnáziumának alapkövét, valamint átadtak egy Kálvin-szobrot, és a gimnázium dísztermének festett fakazettás mennyezetét is Hajdúnánáson pénteken.

  • Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

      Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.Közélet »

Újabb kontroll Tiszavasváriban

  A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

Kultúra »

Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

  Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.


Gazdaság »

Bombát találtak a tiszavasvári úti laktanya mellett

  Vélhetően egy második világháborús bombát találtak a péntek délelőtt Nyíregyházán, Tiszavasvári úton, a volt Vorosilov laktanya kerítése mellett. A negyvenöt centiméter hosszú robbanószerkezetet erősáramú kábel fektetése közben munkagép fordította ki a földből. A dolgozók azonnal hívták a rendőrséget, akik értesítették a tűzszerészeket.

Sport »

Benyusz letarolta a Berettyót

  Teljes fordulót rendeztek a kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban, bár nem minden megyei csapat lépett pályára. Tiszavasvári csapata a Berettyóújfalu csapatát fogadta hazai környezetben. A Hadas legények szoros első félidőt követően a 41. percben már tizenegy góllal vezettek és magabiztos győzelmet arattak.Ezt már olvasta?

Elolvasom »