A megyei közgyűlésekbe az önkormányzati képviselőket a választópolgárok megyei listákról választják meg október 12-én. Minden megye egy választókerületet alkot, amelynek nem része a megyei jogú város, valamint a főváros, ahol külön választást tartanak. A megyei listákra külön szavazólapon lehet majd szavazni úgy, hogy a választópolgár a szavazólapon szereplő listák közül egyet választhat. A lista neve alatt fellesz sorolva az első öt jelölt neve is.

A megyei listák a leadott szavazatok arányában kapnak mandátumot, de nem szerezhet mandátumot annak a jelölőszervezetnek a listája, amelyik nem szerezte meg a megyei listákra leadott érvényes szavazatok öt százalékát.

A Tiszavasvári Járásból több jelöltnek is esélye nyílik a megyei közgyűlésbe jutni.A legnagyobb esélye a Jobbik megyei listáján harmadik helyet elfoglaló Fülöp Eriknek van. A közgyűlés tagja lehet az MSZP-s Körei László is aki a pártlista negyedik helyén szerepel. A Fidesz-KDNP listájáról Gömze Sándor a tizenötödik míg Szőke Zoltán a huszadikként  juthat a megyei közgyűlésbe.

MTI/Best Of Rádió

A címlapról ajánljuk