A Jobbik elnöke akkor lenne elégedett, ha a vasárnapi önkormányzati választáson pártja a polgármesterek és képviselők számában és befolyásában 2010-hez képest jelentősen előre tudna lépni. Vona Gábor csütörtökön, a Tiszavasváriban tartott kampányrendezvényén azt  mondta, a mostani választás tétje a városvezetők és az önkormányzati képviselők személyén túl az, hogy ki lesz majd a Fidesz kihívója 2018-ban.

Az emberek számára az alternatíva a legerősebb ellenzéki párt lehet, ezért a Jobbik célja a jelenleg birtokolt második helyének stabilizálása és erősítése lesz - fogalmazott.

Az ellenzéki párt elnöke egy kampánnyal kapcsolatos újságírói kérdésre válaszolva azt mondta, a Jobbik “járja a saját útját”, nagyon sok településen azonban a Fidesz az MSZP- vel fog össze a Jobbik ellen. Tiszavasváriban is ez a helyzet, hiszen itt a Fidesz és az MSZP “kéz a kézben” próbálja megakadályozni a Jobbik győzelmét - mondta Vona Gábor. Arra a kérdésre, hogy minek tulajdonítja a baloldali szimpatizánsok kiábrándulást Tiszavasváriban a 2010-es és 2012-es választásokhoz képest, kitérő válaszában csak azt mondta: bízik abban, hogy az előzetes vélemények ellenére sokan szavaznak a Jobbikra

 Forrás:MTI/Best Of Rádió

A címlapról ajánljuk