Az eddigieknél is jobban meg kell gondolnunk, kire voksolunk a holnapi önkormányzati választáson, most már ugyanis nem négy, hanem öt évre szavazunk bizalmat a polgármestereknek, képviselőknek.Vasárnap (október 12-én) reggel 6 órától este 19 óráig tartanak nyitva a szavazóhelyiségek, ahova magunkkal kell vinnünk valamely – érvényes – személyazonosító okmányunkat és a lakcímkártyánkat, de a korábban kiküldött értesítő nem szükséges.

Szabad kampányolni a közterületeken a vasárnapi önkormányzati választáson a szavazás ideje alatt is, kivéve a szavazóhelyiségek körüli, 150 méteres sugarú területeket. A választási törvényben meghatározott területi korlátozás azonban nem vonatkozik a 150 méteren belüli magánterületekre.


Szavazni csak érvényes igazolvánnyal

Október 12-én szavazni 6 órától 19 óráig, kizárólag személyesen a választópolgár lakóhelye szerinti szavazókörben lehet.  Szavazni a következő érvényes igazolvány(ok) bemutatásával lehet: lakcímet tartalmazó (régi típusú) személyazonosító igazolvány vagy: lakcím igazolvány és személyazonosító igazolvány (kártya formátumú) VAGY útlevél VAGY 2001. január 1-jét követően kiállított vezetői engedély (kártya formátumú).
Szavazni  három lapon (önkormányzat képviselőkre, polgármesterre, valamint megyei önkormányzati pártlistára)lehet. Érvényesen szavazni csak a hivatalos szavazólapon szereplő egy egyéni jelöltre a lista, illetve a jelölt neve alatti, melletti vagy feletti körbe tollal írt két egymást metsző vonallal (+ vagy X) lehet.Tiszavasvári szavazókörök:
1. Szavazókör Vasvári Pál út 97/a. Általános Iskola épülete
2. Szavazókör Vasvári Pál út 97/a. Általános Iskola épülete
3. Szavazókör Báthori út 6. Városi Kincstár épülete
4. Szavazókör Egység út 6. Óvoda épülete
5. Szavazókör Ifjúság út 4. Általános Iskola Épülete
6. Szavazókör Ifjúság út 4. Általános Iskola Épülete
7. Szavazókör Városháza tér 4. Képviselő - Testületi ülésterem
8. Szavazókör Kossuth út 76. Magiszter Alapítványi Iskola
9. Szavazókör Vörös Hadsereg út 10. Városi Bölcsőde épülete
10.Szavazókör Gépállomás út 3. Hímző üzem

A címlapról ajánljuk