Miközben Tiszavasváriban stabilan tartja városvezetői pozicióját 2010 óta Dr.Fülöp Erik Jobbikos városvezető, addig az október 12-i választásokon érdekes eredmények születtek a polgármester választásnál az ország több pontján. Eddig országosan 10 jobbikos polgármester volt,most 14 lesz. De amíg eddig Tiszavasvári volt a legnagyobb létszámú (13 ezres) jobbikos polgármester által vezetett település, most már Ózd az a maga 34 ezer lakosával, de Törökszentmiklós és Tapolca is nagy zsákmány.

Emellett 6 további településen a Jobbik által is támogatott független polgármesterjelölt nyert. Ez összesen 20 településvezetői poszt, ami korábbi várakozásunk alsó határának felel meg. (Ezek közül Békéscsaba nem egyértelműen a Jobbik sikerét jelzi: bár a szélsőjobboldali párt is támogatta Szarvas Péter független jelöltet, ő valószínűleg sokkal inkább saját személyének, illetve a helyi Fideszen belüli belharcnak köszönheti győzelmét, mintsem a Jobbiknak).

Törökszentmiklós kerül fel a térképre. Fotó: Polyák Attila - Origo

Gyöngyöspata elbukott

Ami viszont óriási meglepetés, hogy az elmúlt időszakban többször is a címlapokon szereplő Jobbikos fellegvárnak és mintatelepülésnek kikiáltott Gyöngyöspatán a Fidesz-KDNP jelöltje Hevér Lászlóné nyerte 55% -36 % arányban. A leginkább vágyott miskolci polgármesteri széket sem sikerült elnyerni, Budapesten pedig legfeljebb csak az LMP megelőzésének örülhet a szélsőjobboldali párt.

Forrás:Origo.hu

A címlapról ajánljuk