Megalakult a Képviselő-testület Tiszavasváriban

2014-10-27 17:24

  Az október 12-én megtartott önkormányzati választás után tizenöt nappal, október 27-én hétfőn délután megalakult Tiszavasvári város képviselő-testülete. A testületet 8 fő egyéni választókerületből és 3 fő kompenzációs listáról mandátumhoz jutó képviselő alkothatja. Mint ismert egy körzetben(8.sz) meg kell ismételni a választást, így az egy fennmaradó képviselői helyről csak jövő év elején az időszaki választást követően születhet döntés.

Jelenleg a polgármester mellett 5 fő Jobbikos képviselő, 4 fő Fidesz-KDNP és 1 fő független képviselő alkotja a várost vezető legmagasabb szintű grénumot. Az ülés elején a képviselők majd a polgármester is letették esküjüket és átvették megbízólevelüket. Ezt követően a polgármester illetményéről szavazott a testület, amit 10 igennel egyhangú szavazattal elfogadtak a képviselők. A képviselői tiszteletdíjakról az alakuló ülésen nem tárgyaltak.

Újra munkában Dr.Fülöp Erik

Nem született döntés az alpolgármesterről

Ezt követően a Dr. Fülöp Erik polgármester a képviselő testület SZMSZ módosításra tett javaslatot. A két módosító indítvány szerint arról kellett dönteni a képviselőknek, hogy az eddigi egy alpolgármester helyett ezentúl két társadalmi megbízatású alpolgármestert választhasson a testület, illetve egy a képviselők vagyonnyilatkozatával foglalkozó bizottság létrehozásáról is dönteni kellett.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom képviselői

 A szavazás előtt az alpolgármester jelöltek neve is elhangzott az ülésteremben. A Jobbik frakció részéről Császár Józsefet míg a Fidesz-KDNP részéről Szőke Zoltánt javasolta megválasztani erre a posztra a polgármester. A képviselők  nyílt szavazással  6 igen és 4 nem szavazattal nem fogadták el az SZMSZ módosítást. Ezt követően a testület - a zavartalan működés érdekében - újra szavazott a vagyonnyilatkozatokkal foglalkozó bizottság létrehozásáról, amit 11 igen szavazattal elfogadtak. A bizottság elnöke Munkácsi Mihály míg tagjai: Sipos Ibolya és Szabó Krisztián lett.

A Fidesz-KDNP képviselőnek egy csoportja

A rövid szünetet követően a képviselők újra az alpolgármester személyéről próbáltak döntést hozni. A polgármester ezúttal már csak Császár József nevét tette fel szavazásra. A képviselők titkos szavazással 6 igen és 4 nem szavazati aránnyal, minősített szavazat többség hiányában nem hoztak döntést. Ez azt jelenti, hogy egyelőre nincs alpolgármestere a városnak.


Császár József alpolgármesteri jelöltsége kétszer sem kapott minősített szavazat többséget

A Jobbik Magyarországért Mozgalom képviselői: Dr. Fülöp Erik polgármester mellett, Kovácsné Nagy Julianna (E), Sipos Ibolya(E), Szabó Krisztián(E),Császár József(L), Dr. Rojkó László (L)

Fidesz-KDNP képviselői:Szőke Zoltán(E), Munkácsi Mihály(E),Bakné Répási Ágnes(E) Ráduly Zsolt(L)

Függetlenként bejutott képviselő: Balázsi Csilla(E)


Az ülés végén több ügyrendi jellegű kérés is elhangzott a képviselők részérről:Császár József azt kezdeményezte, hogy a szorosabb kormányzati kapcsolat reményében minden képviselő testületi ülésre kapjon meghívót Dr. Vinnai Győző Országgyűlési képviselő. Szabó Krisztián azt szorgalmazta, hogy a Járási Hivatal vezetője is legyen a meghívottak között. Szőke Zoltán pedig Vona Gábor pártelnököt látná szívesen a testületi üléseken. Annyi bizonyos, hogy a képviselők a tervek szerint(a rendkívüli üléseket kivéve) havonta üléseznek majd.

Forrás: Best Of Rádió


A rovat további cikkei
  • TOP összegek - Pályáztak, nyertek, fejlesztenek

    A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) 89,3 milliárd forintos forráskeret jut megyénkre. Az augusztus végi adatok szerint a fejlesztési források 66 százalékára, mintegy 58,8 milliárd forintra hirdettek nyerteseket, a rendelkezésre álló forrás 51 százalékára, 45,8 milliárd forintra már megkötötték a szerződéseket a pályázókkal, az összes forrásból 36 milliárd forintot pedig ki is fizettek a sikeres pályázóknak. Az eddig beérkezett 633 pályázat közül 346 kap támogatást.

  • Kerékpárokat loptak Tiszalökön

      A Tiszavasvári Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást B. István 59 éves és K. József 45 éves tiszalöki lakosok ellen. A férfiak 2017. szeptember 19-én a tiszalöki vasútállomásról megpróbáltak ellopni egy lezárt állapotú kerékpárt, de a vasútőr megzavarta őket, így elmenekültek a helyszínről.

  • Tűz volt az égetőben

      Kigyulladt egy olajhűtésű szivattyú csütörtökön délután Tiszavasváriban, a Kabay János utca egyik telephelyén közölte a Katasztrófavédelem. A város önkormányzati, a nyíregyházi és a hajdúnánási hivatásos tűzoltók két habsugárral és két kézi tűzoltó készülékekkel oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.Közélet »

Tűz volt az égetőben

  Kigyulladt egy olajhűtésű szivattyú csütörtökön délután Tiszavasváriban, a Kabay János utca egyik telephelyén közölte a Katasztrófavédelem. A város önkormányzati, a nyíregyházi és a hajdúnánási hivatásos tűzoltók két habsugárral és két kézi tűzoltó készülékekkel oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Kultúra »

Rekord évet zárt a Szentmihályi Gyógyfürdő

  Hivatalosan vasárnapig tartott nyitva a közelmúltban hullámmedencével is bővült Szentmihályi Gyógyfürdő és Strandfürdő Tiszavasváriban, a hétvégi lehűlés miatt azonban gyakorlatilag szombaton zárta a szezont a város strandja. Volosinóczki Béla, a cég ügyvezetője a borús idő ellenére is derűsen újságolta, hogy minden korábbinál sikeresebb, látogatottabb volt az idei nyaruk.


Gazdaság »

TOP összegek - Pályáztak, nyertek, fejlesztenek

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) 89,3 milliárd forintos forráskeret jut megyénkre. Az augusztus végi adatok szerint a fejlesztési források 66 százalékára, mintegy 58,8 milliárd forintra hirdettek nyerteseket, a rendelkezésre álló forrás 51 százalékára, 45,8 milliárd forintra már megkötötték a szerződéseket a pályázókkal, az összes forrásból 36 milliárd forintot pedig ki is fizettek a sikeres pályázóknak. Az eddig beérkezett 633 pályázat közül 346 kap támogatást.

Sport »

Tanuszoda - Egy karcsapással közelebb

  A Magyar Közlöny 2017. június 2-i számából kiderül: a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program II. ütemének keretében összesen 65 településen épül tanuszoda vagy tornaterem, illetve történik tanterem fejlesztés. A tanuszoda fejlesztések előfeltétele, hogy az érintett önkormányzatok a fejlesztés helyszínéül szolgáló ingatlanokat ingyenesen az állam tulajdonába adják.Ezt már olvasta?

Újra termel a vágóhíd

Elolvasom »