Születésnapi gálakoncerttel emlékezik a helyi fúvószenekar megalakulásának 20. évfordulójára december 20-án szombaton a Találkozások Háza hangverseny termében. Nagy hagyományai vannak a fúvós zenének a városban, amely egészen 1936-ig nyúlik vissza.Működött a településen korábban leventezenekar, úttörő és tűzoltózenekar is.

Az utánpótlásról az általános iskola gondoskodott, hiszen 1960-tól ének-zene tagozatos osztályokban tanulhattak a gyerekek. A hosszú évek alatt sok tehetség indult el a zenekarból. Az egyik legtehetségesebb diákjának Dohos László Kossuth és Liszt-díjas karnagy számít, aki hosszú éveken át a Magyar Honvédség Fúvószenekarának főkarmestere volt. A zenekar "újkori" történelme 1994-ben kezdődött. Cicás Ferenc Karnagy vezetésével alakult újra a Városi Fúvószenekar 35 fővel. A zenei élet alapját a manapság a helyi Hankó László zeneiskola biztosítja.

A zenekar a számtalan fellépés mellett minden évben legalább egy nagyszabású nemzetközi fesztiválon szerepel itthon vagy külföldön. A szombati koncertnen a régi tagokkal kiegészülve várhatóan két órán át szólnak majd az ismert dallamok.

Forrás:TVF

A címlapról ajánljuk