Új játékosokat szeretne kipróbálni Talant Dujshebaev, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, aki ennek megfelelően hirdette ki keretét a jövő keddi felkészülési mérkőzésre. "Az Egyiptom elleni találkozóval már most a 2016-os Európa-bajnokságra készülünk, hiszen minden együtt töltött nap értékes. Szeretnék új játékosokat megismerni és kipróbálni, illetve a válogatotton belül ötvözni a tehetséget és a tapasztalatot" - idézte a Magyar Kézilabda Szövetség keddi közleménye.

A szakembert, aki még hozzátette: figyelembe veszi, hogy a játékosoknak regenerálódásra is szükségük van, különösen azoknak, akik a bajnokságban és a nemzetközi kupákban a legkomolyabb terhelésnek voltak kitéve.

A keretbe bekerült a Tiszavasvári kötődésű Gazdag Tibor is.Tibor büszke arra, hogy a kézilabda alapjait Tiszavasváriban kapta meg. Sok helyi fiatalhoz hasonlóan ő is Takács Mihály és Halász László kezei alatt pallérozódott gyermekkorában. A sportág kiemelt szeretetének nagy családi hagyományai is vannak, hiszen édesapja, édesanyja korábban, míg lány testvére ma is kézilabdázik. A sors furcsa fintora, hogy a helyi felnőtt csapat mezét eddig még nem húzhatta magára. Ennek oka, hogy nagyon fiatalon középiskolai tanulmányai miatt elkerült szülővárosából és a sportágban tevékenykedő menedzserek hamar felfedezték tehetségét. Tibor jelenleg a Csurgó NB-I -es csapatát erősíti.Talant Dujshebaev, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, azt szeretné, ha elmélyülne és erősödne az a fajra szemlélet, taktika és motiváció, amit viszont akar majd látni a csapattól. A magyarok jövő kedden 16 órakor fogadják az egyiptomiakat a pécsi Lauber Dezső Sportcsarnokban.

A magyar férfi válogatott kerete:

Kapusok: Mikler Roland (MKB-MVM Veszprém), Székely Márton (Balatonfüred)
Jobbszélsők: Harsányi Gergely (Grundfos Tatabánya), Pásztor Ákos (Grundfos Tatabánya)
Jobbátlövők: Nagy László (MKB-MVM Veszprém), Ancsin Gábor (MOL-Pick Szeged)
Irányítók: Császár Gábor (PSG Handball), Lékai Máté (MKB-MVM Veszprém), Szöllősi Balázs (Balatonfüred)
Beállók: Bánhidi Bence (Balatonfüred), Szöllősi Szabolcs (Csurgó),
Balátlövők: Bodó Richárd (Grundfos Tatabánya), Nagy Kornél (Dunkerque), Gerdán Tibor (Balatonfüred)
Balszélsők: Varsandán Milán (B.Braun Gyöngyös), Gazdag Tibor (Csurgó)

Forrás: MTI

A címlapról ajánljuk