A magyar férfi kézilabda-válogatott  karácsony előtt kedden felkészülési mérkőzésen 31–28-ra legyőzte Egyiptomot. A Pécsen megrendezett találkozót a vendégek kezdték jobban, a mieink hat percen keresztül nem találtak a kapuba. A félidő közepéig még
tartotta a hazai csapat a lépést az egyiptomiakkal, de a szünetre már kétgólos előnnyel mentek a vb-re készülő „Fáraók”.

A második félidő negyvenedik percében a magyar válogatott először szerezte meg a vezetést. Az utolsó tíz percre 23–23-as döntetlennel érkeztek meg a felek, ezt az időszakot azonban Nagy Lászlóék 8–5-re megnyerték, így 31–28-as sikerrel zárták a 2014-es évet.

Hasznos tanácsok Nagy Lacitól.(c) Fotó:MTVA/Duna Televízió

A mérkőzésen 10 perces játéklehetőséget kapott a Tiszavasvári kötődésű jelenleg a Csurgó KK első osztályú csapatát erősítő Gazdag Tibor is. Tibi a pályán töltött idő alatt gólt nem szerzett viszont egy indításkor a kapu mögötti reklámtáblának ütközött. A mérkőzés után a csapat orvosával a pécsi kórházban megröntgenezték a vállát, amit egy speciális eszközzel rögzítettek.

Az év utolsó napjai várhatóan pihenéssel  telnek majd(c) fotó: Best Of Rádió

Tibi erről már  karácsony délelőtt Tiszavasváriban a  Best Of Rádiónak adott interjújában beszélt. Óriási megtiszteltetés, hogy a felnőtt csapat tagja lehettem - monda Tibor. Célja ,hogy a klubjában nyújtott játékával továbbra is felhívja a szövetségi kapitány Dujsebajev kapitány figyelmét, aki legközelebb január 3-ra össze is hívta a legjobbjainkat egy kéthetes edzőtáborozásra, amelyre felépülése esetén számít a válogatottban most debütált Gazdag Tiborra is. 

Sporttörténelmet írt Tiszavasvári számára is.(c) Fotó:MTVA/Duna Televízió

Jegyzőkönyv:
Magyarország–Egyiptom 31–28

Pécs. Vezette: Andorka, Hucker (magyarok).
MAGYARORSZÁG: Székely, Mikler (kapusok), Ancsin 4, Bánhidi 3, Bodó 2, Császár, Gazdag, Gerdán, Harsányi 5 (2), Lékai 1, Nagy K. 2, Nagy L. 5, Pásztor Á. 3, Szöllősi Ba. 2, Szöllősi Sz. 3, Varsandán M. 1. Szövetségi kapitány: Talant Dujshebaev.
EGYIPTOM: Bakir, Khalil, Hendawy (kapusok), Abdelrahman 3, Abou Ebaid, Aly, Amer 3, El-Ahmar 8 (1), El-Bassiouny 1, El-Deraa 1, El-Masry, El-Wakil 2, Hashem 2, Issa 1, Mohamed, Nawar, Radwan 3, Ramadan 4, Soliman. Szövetségi kapitány: Marwan Ragab.Kiállítások: 6, ill. 8 perc.Hétméteresek: 3/2, ill. 3/1.

Forrás: mksz.hu

A címlapról ajánljuk