Négy jelölt indul a január 25-én megtartandó időközi önkormányzati képviselő-választáson Tiszavasvári 8. számú választókerületében - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisváros jegyzője szerdán az MTI-vel. Bundáné Badics Ildikó elmondta, a január végi voksolást a tavaly októberi önkormányzati választáson, két jelölt között kialakult szavazategyenlőség miatt kell újra megtartani a választókerületben. Január 25-én négy jelöltre szavazhat a körzet mintegy 1200 választópolgára - ismertette a jegyző.

A szavazólapon kétszer szerepel a Balogh Sándor név, a két azonos nevű, függetlenként induló jelöltet a választók születési évszámuk alapján tudják megkülönböztetni egymástól. Rajtuk kívül a jobbikos Rojkó László és a független Türk János méretteti meg magát a tisztségért. A polgármesterrel együtt jelenleg tizenegy tagú önkormányzati testületben hat jobbikos, négy Fidesz-KDNP-s, illetve egy független, a Fidesz támogatásával bejutott képviselő van.

A megismételt voksolás nyertese további egy mandátumot kaphat a testületben. A január 25-i Tiszavasvári 08. számú egyéni választókerületi időközi választás érdekessége, hogy december 22-ig három azonos nevű jelölt adta le az induláshoz szükséges ajánlásokat. Tiszavasvári Helyi Választási Bizottság legfrissebb közleménye szerint azonban Balogh Sándor(1973) 2014. december 29-én a bejelentette jelölésről történő lemondását.

A bizottság a következőkképpen sorsolta ki a 08. számú egyéni választókerületi jelöltek szavazólapi sorrendjét:

1.) Balogh Sándor (születési év: 1946) FÜGGETLEN
2.) Balogh Sándor (születési év: 1979) FÜGGETLEN
4.) Dr. Rojkó László JOBBIK
5.) Türk János FÜGGETLEN

Forrás:Tiszavasvári.hu

A címlapról ajánljuk