A kormány kereskedelmet érintő intézkedései – az élelmiszerlánc-felügyeleti díjak emelése, a vasárnapi zárva tartás, a veszteséges működés tiltása – hátrányosan érinti a multikat, ezért a költségeiket mindenképpen le kell faragniuk, ha továbbra is szeretnének Magyarországon maradni. Január elején még arról szóltak a hírek, hogy több Spar-üzlet is bezárhat, de ezt később Maczelka Márk, a Spar Magyarország Kft. kommunikációs vezetője a Magyar Nemzetnek cáfolta sőt, azt mondta, hogy új üzleteket nyitnak az idén. Az elmúlt napok eseményei arra engednek következtetni, hogy a SPAR új üzletet nyit Tiszavasváriban.

Nincsenek új információim - Így nyilatkozott néhány nappal (március 06.) ezelőtt Dr.Fülöp Erik polgármester a Tiszavasvári Városi Televíziónak. A város első embere szerint a Spar Magyarország Kft. bár engedélyes tervekkel rendelkezik, de a "pláza törvény" miatti megnövekedett adóterhek, valamint az áruházlánc veszteségei miatt nem valószínű, hogy 2015-ben áruházat nyitna Tiszavasváriban.

Aztán az elmúlt napok eseményeit látva(akinek arra volt dolga) bárki saját szemével is meggyőződhet arról, hogy a régóta üresen álló hatalmas terület nem csak a kerítéssel történt körbezárásról szólt. A napokban megjelent az első földmunkagép sőt március 09. hétfő óta már tábla hirdeti: Tiszavasváriba jön a SPAR. A táblán olvasható információkból kiderül, hogy az építtető egy fővárosi cég. A kivitelező a nyíregyházi Gádor- Architect Kft. A táblán az is olvasható, hogy a tervek szerint az üzlet átadása év végén megtörténik.

Forrás: Best Of Rádió

A címlapról ajánljuk