Karcsúsítana az önkormányzat Tiszavasváriban

2015-03-27 00:21

  Csütörtöki ülésén szakbizottság létrehozásáról döntött Tiszavasvári önkormányzatának képviselő testülete. A képviselők erről azután döntöttek, hogy egy korábbi nyertes ÁROP-os pályázat 22 milliós(!!!) hatástanulánya kimutatta: további költségcsökkentő intézkedésekre van szükség a rendszerben. A döntést vélhetően az is indokolja, hogy 2014-ben hiába történt  meg az önkormányzat adósság állományának állami konszolidációja továbbra is a kiadások vannak túlsúlyban a költségvetésben. Februárban a (2015) költségvetést is jelentős hiánnyal fogadta el a testület.

A csütörtöki ülésen elhangzott: Azért szükséges továbbra is takarékosan gazdálkodni, mert ha jelentős változás nem következik be az önkormányzat finanszírozása terén, akkor a 2016-os év költségvetésében további problémák lehetnek. A polgármester javaslata szerint át kell gondolni az önként vállalt feladatok struktúráját, a feladatok legalább egy részének átadását vagy megszüntetését a működési veszteségek csökkentése érdekében.

Íme, azok a területek, ahonnan az önkormányzat bezárással, megszüntetéssel, összevonással többlet bevételt vár:

1.    Óvodai csoportok számának a meghatározása, csoportszobák
2.    A Városi Művelődési Központ és a Vasvári Pál Múzeum összevonása

3.    Tiszavasvári Bölcsőde és a TISZEK étkeztetési feladatainak integrálása a                
        Közétkeztetési Kft.-be
4.    Házi gondozásnál óradíj bevezetése
5.    Családok Átmeneti Otthina (CSÁÓ) működésének gazdaságosabbá tétele
6.    Költségcsökkentés elérése a családsegítő és a gyermekjóléti szolgálatnál
7.    Beszerzések központosításánál további lehetőségek vizsgálata

Bevételnövelő intézkedések:

1.    Termőföld értékesítés
2.    Szociális területen bevételnövelő intézkedések
3.    Bérbeadott ingatlanok értékesítése
4.    Helyi adók mértékének emelése

A polgármester  megemlítette:
folyamatban van a Tiva-Szolg Kft. több, mint 46 milliós kintlévőségének behajtása, amely összeg jelentősen csökkenthetné a költségvetés hiányát. Képviselői javaslatra a bizottság felvette a vizsgálni kívánt intézmények közé a Városi Kincstár működését is. A Városháza működését nem vizsgálják. A bizottság a vizsgálatról május 31-ig ad számot a testületnek. A  bizottság tagjai: Szabó Krisztián elnök, Balázsi Csilla , Badics Ildikó tagok.

Forrás:TVÖ


A rovat további cikkei
  • Újabb kontroll Tiszavasváriban

      A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

  • Református (M)érték Hajdúnánáson

      Nem csak a reformáció 500. évfordulója alkalmából marad emlékezetes ez az év a nánási emberek számára. Elhelyezték a református óvoda és a Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnáziumának alapkövét, valamint átadtak egy Kálvin-szobrot, és a gimnázium dísztermének festett fakazettás mennyezetét is Hajdúnánáson pénteken.

  • Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

      Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.Közélet »

Újabb kontroll Tiszavasváriban

  A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

Kultúra »

Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

  Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.


Gazdaság »

Bombát találtak a tiszavasvári úti laktanya mellett

  Vélhetően egy második világháborús bombát találtak a péntek délelőtt Nyíregyházán, Tiszavasvári úton, a volt Vorosilov laktanya kerítése mellett. A negyvenöt centiméter hosszú robbanószerkezetet erősáramú kábel fektetése közben munkagép fordította ki a földből. A dolgozók azonnal hívták a rendőrséget, akik értesítették a tűzszerészeket.

Sport »

Benyusz letarolta a Berettyót

  Teljes fordulót rendeztek a kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban, bár nem minden megyei csapat lépett pályára. Tiszavasvári csapata a Berettyóújfalu csapatát fogadta hazai környezetben. A Hadas legények szoros első félidőt követően a 41. percben már tizenegy góllal vezettek és magabiztos győzelmet arattak.Ezt már olvasta?

Elolvasom »