Polgármesteri reagálás: Félreérthetően fogalmaztunk

2015-04-07 23:53

  A közelmúltban számoltunk be arról, hogy Tiszavasvári Város képviselő-testülete szakbizottság létrehozásáról döntött. A háromtagú bizottságra azért van szükség mivel a város költségvetésének jelenlegi helyzete további költségcsökkentést, racionalizálást és bevételnövelést igényel. A bizottság feladata, hogy a május 31-ig megvizsgálja azon lehetséges területeket, ahol pénzt lehet megtakarítani, költséget lehet csökkenteni,bevételt lehet növelni.

A bizottság az eredményekről május 31-ig  tesz javaslatot a testületnek, akik erről döntést hoznak. A cikk és az abban leírtak láthatóan nagyon sok embert felkavartak, hiszen az egyelőre tervezett(!!!) intézkedések hatással lehetnek a város lakosságának jelentős részére. Cikkünket az elmúlt napokban rekordszámú látogató olvasta és véleményezte oldalunkon. Így tett Tiszavasvári város első embere is, aki múlt pénteken a Jobbik megyei sajtófőnökén keresztül a következő közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz. A levelet teljes terjedelmében változatlan tartalommal itt olvashatják.

Tisztelt Szerkesztőség!

Ezúton reagálnék a tion.hu-n 2015.03.25-én megjelent „Karcsúsítana az önkormányzat” címmel megjelent írásukra. Cikkükben félreérthetően fogalmaznak akkor, amikor tényként közlik, hogy „az önkormányzat bezárással, megszüntetéssel, összevonással többlet bevételt vár” majd ezt követően több, Önök által vélt, konkrét területet is felsorolnak.

A valóságnak megfelel, hogy önkormányzatunk –számos más településsel együtt- valóban pályázott uniós forrásra, hogy szakértői segítséghez jutva munkánkat még hatékonyabb végezhessük. (Köztudott, hogy az önkormányzatok igen nehéz gazdasági helyzetben kénytelenek a települések működését fenntartani, az állami megvonások mellett az ágazati törvények szintén egyre nagyobb terheket rónak a mi városunkra is. Szintén valós közlésük, hogy sikeres ÁROP-os pályázatunkkal 22 millió forintot nyertünk. Kiegészítésként tájékoztatom Önöket, hogy ez vissza nem térítendő (!!!) támogatást volt –vagyis önkormányzatunknak a szakmai anyag elkészítéséhez semmilyen anyagi forrást nem kellett biztosítania- amelynek célja, az önkormányzatok működésében szükséges változások elmérése, megtervezése, megvalósítása, valamint az önkormányzatok költségcsökkentésének, hatékonyságnövelésének
módszertani és gyakorlati támogatása volt.

A projekt megvalósításában a Hungaro Support Kft. működött közre, amely több szakmai tanulmányt készített, elsősorban az intézményrendszer működtetésének költségcsökkentése, hatékonyságnövelése érdekében, rövid-, közép-, és hosszú távú stratégia kidolgozásával. Ezekben széles körben tárta fel a kiadáscsökkentő, illetve a bevételnövelő lehetőségeket, melyeket, - néhány egyéb lehetőséggel kiegészítve- a képviselő-testület részére tájékoztatásul rendelkezésre bocsátottunk. A tanulmányok az intézményrendszer átalakításán keresztül a szociális területen történő bevételnövelésig számos területen kínálnak lehetőséget az ésszerű beavatkozásra.

Önkormányzatunk azonban az Önök által is jelzett testületi ülésén kizárólag arról döntött, hogy ezen lehetőségek megvizsgálásra egy bizottságot hoz létre, amelynek feladata az lesz, hogy eldöntse a jövőben melyik területtel és lehetőséggel érdemes foglalkozni. Hangsúlyozom tehát, hogy még egyetlen költségcsökkentő intézkedést sem hoztunk meg! Mindössze a hatástanulmányok javaslatait tártuk a testület elé, és kértük fel a bizottságot annak érdekében, hogy a legoptimálisabb döntés szülessen Tiszavasvári érdekében. Célunk továbbra is az, hogy olyan ésszerű határozatokat hozzunk, ami az intézményekben folyó magas szakmai munkát támogatja, a szolgáltatások színvonalát megtartja, emeli, ugyanakkor -a város érdekében- a kiadásokat csökkenti és a bevételeinket növeli.

A Tiszavasvárit érintő korrekt és hiteles tájékoztatás érdekében állok rendelkezésükre.

Tisztelettel,
Dr. Fülöp Erik
Tiszavasvári polgármestere

Szerkesztőségünk, mint minden korábbi esetben most is a nyilvános testületi anyagok tartalmára, az ülésen elhangzottakra, és az érintettekre hivatkozva közölte cikkét. Részünkről az ügyet lezártnak tekintjük és megtiszteltetésnek vesszük, ha a jövőben tájékoztatást kapunk a lakosságot érintő fontos ügyekben.

Balogh Tamás

Felelős-szerkesztő

Korábbi cikkünket itt olvashatja: tion.hu/news/2020/karcsusitana-az-onkormanyzat-tiszavasvariban


A rovat további cikkei
  • Újabb kontroll Tiszavasváriban

      A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

  • Református (M)érték Hajdúnánáson

      Nem csak a reformáció 500. évfordulója alkalmából marad emlékezetes ez az év a nánási emberek számára. Elhelyezték a református óvoda és a Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnáziumának alapkövét, valamint átadtak egy Kálvin-szobrot, és a gimnázium dísztermének festett fakazettás mennyezetét is Hajdúnánáson pénteken.

  • Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

      Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.Közélet »

Újabb kontroll Tiszavasváriban

  A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

Kultúra »

Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

  Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.


Gazdaság »

Bombát találtak a tiszavasvári úti laktanya mellett

  Vélhetően egy második világháborús bombát találtak a péntek délelőtt Nyíregyházán, Tiszavasvári úton, a volt Vorosilov laktanya kerítése mellett. A negyvenöt centiméter hosszú robbanószerkezetet erősáramú kábel fektetése közben munkagép fordította ki a földből. A dolgozók azonnal hívták a rendőrséget, akik értesítették a tűzszerészeket.

Sport »

Benyusz letarolta a Berettyót

  Teljes fordulót rendeztek a kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban, bár nem minden megyei csapat lépett pályára. Tiszavasvári csapata a Berettyóújfalu csapatát fogadta hazai környezetben. A Hadas legények szoros első félidőt követően a 41. percben már tizenegy góllal vezettek és magabiztos győzelmet arattak.Ezt már olvasta?

Elolvasom »