Azért csak ekkora fejezi be a pénzintézet az elszámolást, mert a bank az állammal szemben indított polgári peres eljárása a deviza alapú hitelek ügyében felülvizsgálati eljárással fejeződött be. A hitelintézet szerdai, MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozzák: a peres eljárás felülvizsgálattal történt lezárulása csak és kizárólag az elszámoló levelek kiküldésének határidejét befolyásolja, más részletét, így az elszámolás számítási módját nem.

  Kiemelték: a K&H Bank 2015. március második felében a lízinges ügyfelekkel kezdte meg az elszámolásban érintett ügyletekre vonatkozóan a levelek kiküldését.

A bank nagyságrendileg 200 ezer levelet fog kiküldeni - áll a K&H közleményében.A vonatkozó hatályos jogszabályok alapján azoknak a pénzintézeteknek - amelyek nem fordultak bírósághoz, illetve  az eljárás március 1-je előtt lezárult - 2015. április 30-ig kell postára adniuk a fogyasztói kölcsönszerződések elszámolását tartalmazó leveleket. Az április 30-án feladott   küldeményeket - tekintettel a hosszú hétvégére - május 4-től kézbesíti a posta.

MTI

A címlapról ajánljuk