Új időszaki kiállítás nyílt május 04-én hétfőn Tiszavasváriban. A vidéki múzeumok között elsőként a Vasvári Pál Múzeumban látható a nagysikerű kiállítás, amely a fővárosi Semmelweis Orvostörténeti Múzeum anyagából a MOME hallgatóinak egy csoportjával közösen rendezett meg. A másfél hónapon át látogatható tárlat a vágóeszköz(ök) históriáját nem szokványos módon taglalja, azaz nem orvosi-eszköztörténeti tárlatot tekinthetünk meg, hanem inkább egy látványos olló-design kiállítást.

Az orvosi ollók sokfélesége, a formai és szerkezeti megoldások híven tükrözik, hogyan változik az eszköz használata. A tárlat annak ellenére, hogy nem olló történeti kiállítás, a korai ollótípusokat is bemutatja.

A látogató a tárlókban elhelyezett eredeti vágóeszközök segítségével nyomon követheti a vágás, nyírás technikájának fejlődését, az ollók alaki változásait, a forma és a funkció egységének kialakulását a kezdetektől napjainkig.

A kiállítást megtekintő oktatási - nevelési intézetek számára  múzeumpedagógiai foglalkozás és nyereményjáték is kapcsolódik.

Forrás:VPM

A címlapról ajánljuk