Immár 18 éve minden év tavaszán kerül megrendezésre a Tiszavasvári Egyesített Óvodai Intézmény és a "Játékkal a gyermekekért" Alapítvány szervezésében a "Haj, tánc, tánc..." óvodai gyermektánc találkozó. A rendezvényt ezúttal is a  Tiszavasváriban a Találkozások Háza színháztermében rendezték meg az óvodai csoportok (4-5-6 évesek) közreműködésével április utolsó napjaiban. A résztvevők ezúttal is a  helyi óvodákból és a térség településeinek nevelési intézeteiből érkeztek.

A népi gyermekjátékokból összeállított programban a gyerekek a tánc mellett játékfűzés, adtak elő színpadon. Az óvodások bemutatkozását követően a Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola tánccsoportjai mutatkoznak be és varázsolnak fergeteges hangulatot a színpadra.

A rövid szakmai értékelést követően a csoportok zenei könyveket, hangzó CD-ket, természetes anyagokból készült hangszereket kaptak ajándékba. A gyermektánc találkozó apró vendéglátással(pogácsával,üdítővel) fejeződött be amit a fellépő, "táncban elfáradt" gyermekek örömmel fogyasztottak el.

Forrás:Keletpress Hírügynökség

A címlapról ajánljuk