A Tiszavasvári Váci Mihály Gimnázium és az erdélyi gyimesfelsőloki tanulók "Az együtt a néptáncért -  kultúrkincsünk fennmaradásáért" címmel közös programon vesznek részt Tiszavasváriban ezen a hétvégén. A program a „Határtalanul”című pályázati kiírásban elnyert támogatási összegből valósulhat meg, amelyre a  Váci Mihály Gimnázium támogatást nyert az Emberi Erőforrások Minisztériumától .

A program első elemeként az iskola tanulóinak egy csoportja április végén ötnapos erdélyi utazáson vehetett részt. Az utazás során a diákok ellátogattak a történelmi Magyarország talán legszebb tájegységére Gyimes földre, ahol megtekintették az ezeréves határt ma is jelképező gyimesbükki vasúti őrházat. A kint tartózkodás alatt a két iskola tanulói több közös programon is részt vettek.

Az egyik legemlékezetesebb  a közös táncház volt. A program második részében ezen a hétvégén Tiszavasváriba érkezik a gyimesfelsőloki Árpád-házi Szent Erzsébet Római Katolikus Líceum népes csoportja és kísérő pedagógusai. A gyerekek az itt tartózkodás alatt megismerkedhetnek a város történelmével és nevezetességeivel.

További képek a gimnazisták erdélyi  útjáról itt:www.facebook.com/profile.php

A csereprogram záró akkordja lesz a május 16-án szombaton a Találkozások Házában megrendezésre kerülő népzenés mulatság, tánctanítás és batyus bál. Az est egyik kiemelkedő pillanata lesz az a közös táncprodukciót, amit a két iskola diákjai közösen adnak majd elő és,amelyre egész évben készültek. Az ingyenes programra a szervezők minden érdeklődőt(szülőt, diákot és táncszerető városlakót) szeretettel várnak. Az esemény lebonyolításában együttműködik a Kör-karéj Egyesület Göbölyös tánccsoportja. A szombat esti táncházban a zenét a Karakter Népzenei Együttes szolgáltatja, ahol 18-tól gyermek táncház is várja az érdeklődőket.

A címlapról ajánljuk