Együtt a néptáncért- Erdélyi diákok látogatnak Tiszavasváriba

2015-05-14 11:45

  A Tiszavasvári Váci Mihály Gimnázium és az erdélyi gyimesfelsőloki tanulók "Az együtt a néptáncért -  kultúrkincsünk fennmaradásáért" címmel közös programon vesznek részt Tiszavasváriban ezen a hétvégén. A program a „Határtalanul”című pályázati kiírásban elnyert támogatási összegből valósulhat meg, amelyre a  Váci Mihály Gimnázium támogatást nyert az Emberi Erőforrások Minisztériumától .

A program első elemeként az iskola tanulóinak egy csoportja április végén ötnapos erdélyi utazáson vehetett részt. Az utazás során a diákok ellátogattak a történelmi Magyarország talán legszebb tájegységére Gyimes földre, ahol megtekintették az ezeréves határt ma is jelképező gyimesbükki vasúti őrházat. A kint tartózkodás alatt a két iskola tanulói több közös programon is részt vettek.

Az egyik legemlékezetesebb  a közös táncház volt. A program második részében ezen a hétvégén Tiszavasváriba érkezik a gyimesfelsőloki Árpád-házi Szent Erzsébet Római Katolikus Líceum népes csoportja és kísérő pedagógusai. A gyerekek az itt tartózkodás alatt megismerkedhetnek a város történelmével és nevezetességeivel.

További képek a gimnazisták erdélyi  útjáról itt:www.facebook.com/profile.php

A csereprogram záró akkordja lesz a május 16-án szombaton a Találkozások Házában megrendezésre kerülő népzenés mulatság, tánctanítás és batyus bál. Az est egyik kiemelkedő pillanata lesz az a közös táncprodukciót, amit a két iskola diákjai közösen adnak majd elő és,amelyre egész évben készültek. Az ingyenes programra a szervezők minden érdeklődőt(szülőt, diákot és táncszerető városlakót) szeretettel várnak. Az esemény lebonyolításában együttműködik a Kör-karéj Egyesület Göbölyös tánccsoportja. A szombat esti táncházban a zenét a Karakter Népzenei Együttes szolgáltatja, ahol 18-tól gyermek táncház is várja az érdeklődőket.


A rovat további cikkei
  • Újabb kontroll Tiszavasváriban

      A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

  • Református (M)érték Hajdúnánáson

      Nem csak a reformáció 500. évfordulója alkalmából marad emlékezetes ez az év a nánási emberek számára. Elhelyezték a református óvoda és a Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnáziumának alapkövét, valamint átadtak egy Kálvin-szobrot, és a gimnázium dísztermének festett fakazettás mennyezetét is Hajdúnánáson pénteken.

  • Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

      Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.Közélet »

Újabb kontroll Tiszavasváriban

  A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

Kultúra »

Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

  Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.


Gazdaság »

Bombát találtak a tiszavasvári úti laktanya mellett

  Vélhetően egy második világháborús bombát találtak a péntek délelőtt Nyíregyházán, Tiszavasvári úton, a volt Vorosilov laktanya kerítése mellett. A negyvenöt centiméter hosszú robbanószerkezetet erősáramú kábel fektetése közben munkagép fordította ki a földből. A dolgozók azonnal hívták a rendőrséget, akik értesítették a tűzszerészeket.

Sport »

Benyusz letarolta a Berettyót

  Teljes fordulót rendeztek a kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban, bár nem minden megyei csapat lépett pályára. Tiszavasvári csapata a Berettyóújfalu csapatát fogadta hazai környezetben. A Hadas legények szoros első félidőt követően a 41. percben már tizenegy góllal vezettek és magabiztos győzelmet arattak.Ezt már olvasta?

Elolvasom »