Egy szép májusi nap kora délutánjára várták a szervezők Lakatos Pistával (Tutó) az élen a nyolcvanas évek Gáspár László (volt Szpari focista) edző kezei közt a megyei I-ben bajnokságot nyert, majd az NB III-ban kiválóan szereplő Tiszavasvári csapatában játszó focistákat. Miképpen egy és két évvel ezelőtt, a hívó szóra most is szép számmal jöttek. Eljött a mester, de Fecsku Pista, Szatke Zoli, Kiss Miki, Varga Attila sem maradhatott távol, akik valamennyien hosszabb-rövidebb ideig erősítették a vasvári csapatot.

Sajnos négy játékos, Bohács Sanyi, Kalapos Gyuri, Ambrusz Jani és Ambrusz Árpi már nem jöhetett, ők „ fentről figyelték” a volt játszótársakat.


A gyülekező közben a helyi Tv-nek adtak számot az „old boy”-ok az elmúlt 28 évről, majd Tutó javaslatára a Pampuch lovastanyán lovaglást, sétakocsikázást, fogathajtást próbálhattak az önként jelentkezők.

A lovas program után régi dicsőségük színhelyén foci következett, ahol a nagy melegben nem volt őrületes iram, de pengés játék zajlott a pályán, megcsillant a régi technika, mely az idő múlásával sem vesztett sokat régi fényéből.


A Veres team jóvoltából készült finom vacsora után még hosszan beszélgettek, iszogattak az „öregharcosok”, s a jövő évi „viszláttal” búcsúztak.

Tudósító: Hankó András

A címlapról ajánljuk