A Magyar Motorgyártás hőskora - Veterán Motorok kiállítása Tiszavasváriban

2015-06-04 00:09

  Június 20-án szombaton a Múzeumok Éjszakáján nyílik meg a Vasvári Pál Múzeum új időszaki kiállítása, amelyben a Magyar motorkerékpár gyártás méltán híres múltját ismerhetjük meg. Az ország legnagyobb kulturális rendezvényét idén 13. alkalommal rendezik meg, amelyhez ebben az évben is csatlakozott a Nyíri Mezőség Múzeuma. A szokásokhoz híven kora délutántól hajnalig gazdag programokkal várja az izgalmas, kalandra vágyó látogatókat a múzeum.

A kulturális programban az állandó kiállítások mellett megismerkedhetünk a  magyar motorkerékpár gyártás méltán híres múltjával. A "Magyar motorkerékpárok technikatörténetét bemutató vándorkiállítás a budapesti Maróti Motorkerékpár-gyűjtemény, egyedülálló gyűjteményből, valamint a közel 50 nagyméretű plakátból álló kiállítás, amely a hazai és nemzetközi sajtóban megjelent, motorkerékpárokat és a motorsportot népszerűsítő plakátok, prospektusok-, katalógusgyűjteményből állt össze.


A Pannónia szerelőcsarnoka az 1960-as években.
A szervezők a rendezvény napján várnak minden helyi és távolabb élő vállalkozó kedvű motorkerékpár tulajdonost a múzeumhoz, akik szívesen bemutatnák eredeti állapotú, vagy az általuk felújított motorkerékpárjukat. A zenei színpadon a fúvószene és a néptánc mellett fellép a Karmapirin zenekar, valamint a Kowalsky Mega Vega. Idén sem maradhat el a tűzugrás, amit hajnalig tartó táncház követ a Múzeumkertben.A rendezvényhez ebben az évben csatlakozott a Magyar Motorok Múzeuma, Bodrogkeresztúrról, ahol vasárnap tárlatvezetés, oldalkocsis motoroztatás,KRESZ TESZT és Hegy kör is várja az érdeklődőket. A Szentmihályi Gyógyfürdőbe a szombati napon jegyet váltók kombinált belépőjegyükkel a Múzeumok Éjszakájára ingyenesen léphetnek be!

Forrás:VPM


A rovat további cikkei
  • Újabb kontroll Tiszavasváriban

      A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

  • Református (M)érték Hajdúnánáson

      Nem csak a reformáció 500. évfordulója alkalmából marad emlékezetes ez az év a nánási emberek számára. Elhelyezték a református óvoda és a Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnáziumának alapkövét, valamint átadtak egy Kálvin-szobrot, és a gimnázium dísztermének festett fakazettás mennyezetét is Hajdúnánáson pénteken.

  • Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

      Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.Közélet »

Újabb kontroll Tiszavasváriban

  A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

Kultúra »

Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

  Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.


Gazdaság »

Bombát találtak a tiszavasvári úti laktanya mellett

  Vélhetően egy második világháborús bombát találtak a péntek délelőtt Nyíregyházán, Tiszavasvári úton, a volt Vorosilov laktanya kerítése mellett. A negyvenöt centiméter hosszú robbanószerkezetet erősáramú kábel fektetése közben munkagép fordította ki a földből. A dolgozók azonnal hívták a rendőrséget, akik értesítették a tűzszerészeket.

Sport »

Benyusz letarolta a Berettyót

  Teljes fordulót rendeztek a kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban, bár nem minden megyei csapat lépett pályára. Tiszavasvári csapata a Berettyóújfalu csapatát fogadta hazai környezetben. A Hadas legények szoros első félidőt követően a 41. percben már tizenegy góllal vezettek és magabiztos győzelmet arattak.Ezt már olvasta?

Elolvasom »