Ünnepélyes keretek között pénteken átadták Tiszalök belvárosában a Kis-Tisza Ökocentrumot. Az Ökocentrum átadása befejező lépése annak a három évvel ezelőtt megkezdett turisztikai fejlesztésnek, amit Tiszalök város önkormányzata a Tiszavasvári „Bölcs Baglyok” Szögi Lajos Alapítványa és a Complex Cégcsoport indított útjára.

A 240 millió forintos hazai és Uniós forrásból megvalósuló beruházás célja a térség turisztikai, Öko - turisztikai fejlesztése mellett a helyi és térségi oktatási intézményekkel történő együttműködés.

A fejlesztés két különálló épületben valósult meg, amely magába foglalja a holtág mellett álló fogadó épületet és központi közösségi teret, azaz a Kis-Tisza Ökocentrumot Tiszalök belvárosában. A most átadott Öko centrum lehetőséget teremt a Tiszalöki kenyérgyári holtág, valamint a környező területek flórájának és faunájának széleskörű megismerésére.

Emellett jelentős továbbképző, ismeretterjesztő szerepet tölthet be a környezeti nevelési célzatú iskolák, óvodák illetve természetvédelmi szervezetek számára. A fogadó épületben helyet kapott mintabolt, büfé, kiállító terem és a szükséges szociális blokkok. A központi épületben konferencia, kutató és megfigyelő, bemutató és oktatótermek várják az ide látogatókat.

A Ökocentrum egész évben több kutatási tevékenységet is folytat majd, valamint a környezeti neveléshez kapcsolódóan terepgyakorlatokat, öko turisztikai és hagyományőrző programokkal várja az érdeklődőket tudtuk meg Dr. Legány Andrástól. Tiszavasváriban egyébként 1971 óta zajlik környezeti nevelés.

Forrás:Complex Cégcsoport

A címlapról ajánljuk