Jövő tavaszra megújulhat Szabolcs- Szatmár- Bereg- Megye Orvos és Gyógyszerészettörténetét bemutató állandó kiállítás Tiszavasváriban a Vasvári Pál Múzeumban. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt Kubinyi Ágoston múzeumszakmai támogatási program célja a települési önkormányzatok által fenntartott muzeális intézmények szakmai támogatása.

A múzeumok esetében állandó kiállítás előkészítésére, létrehozására, teljes körű felújítására vagy korszerűsítésére használható fel – különös tekintettel a közönség számára eddig nem hozzáférhető műtárgyak bemutatására.


Ilyen volt...
A pályázat emellett infrastrukturális fejlesztésekre és közösségi programok szervezésére is lehetőséget nyújt. A Kormany.hu- oldalon pénteken megjelent pályázati eredmények listáján a támogatott projektek között ott szerepel a Nyíri Mezőség múzeuma is. A Vasvári Pál Múzeum a fenntartó Tiszavasvári Önkormányzattal közösen benyújtott pályázatnak köszönhetően bruttó hat millió forint forrást nyert a gyógyszerészet megyei történetet bemutató állandó kiállítás teljes körű felújítására. 

Ilyen lesz...

A kiállítás 2012-ig volt látható a Kálvin úti néprajzi épületben. Ekkor döntött a múzeum vezetése arról, hogy a tárlatot új formában, új helyen az Ady Endre úti főépületben kívánja bemutatni egy infrastrukturális fejlesztést követően.

Forrás:VPM

A címlapról ajánljuk