Megkezdődtek a 80-as évek közepén épült Városi Sportcsarnok felújítási munkálatai Tiszavasváriban. A munkálatokhoz szükséges 28 millió forintos költségek jelentős önkormányzati (11 millió Ft) önerőből, pályázati forrásból és a helyi vállalkozók adóforintjaiból valósulhat meg.A TAO program lényege, hogy a helyi vállalkozók a nyereségük után keletkező adó egy részét a látvány-csapatsportok helyi támogatására fordíthatják adókedvezmény formájában.

Az összegből az utánpótlás nevelésre illetve a Sportcsarnok felújítására is egyaránt költ a város. Többek között korszerűsödik a csarnok tetőszerkezete, a szigetelés, világítás, de a kiszolgáló helyiségek, öltözők, mellékhelyiségek is felújításra kerülnek.

Az év elején új eredményjelző került beszerzésre és a meglévő elhelyezett kamerarendszer is fejlesztésre kerül. A munkálatok várhatóan szeptember közepére fejeződnek be. A 80-as évek közepén épült Sportcsarnok hosszú évek óta ad otthont hazai és nemzetközi sporteseményeknek, iskolai tornaóráknak és tömegsporteseményeknek és egyéb rendezvényeknek.

Forrás: Best Of Rádió

A címlapról ajánljuk