Államalapításunk és Szent István király tiszteletére augusztus 20-án színes programokkal várják az érdeklődőket Tiszavasváriba. Ötödik alkalommal rendezi meg a térség agrártörténeti géptalálkozóját a Vasvári Pál Múzeum Tiszavasváriban. A Szentmihályi Kenyérünnep és Agrárgéptalálkozó két helyszínen (Napközben: Városi Strandfürdő Este: Múzeumkertben)kerül megrendezésre.

A mai napig használatos matuzsálemi gépek (traktorok, aratógép, cséplőgép stb.) mutatkoznak be a délelőtti eseményen, amelyre 9-16 óra között várják az érdeklődőket a helyi gyógyfürdő területére. Délután 17 órától a Múzeumkertben folytatódik az ünnepi program, ahol a bátrabbak kipróbálhatják a kenyérkészítés fortélyait gyúrást, dagasztást, kelesztést, sütést is, és megkóstolhatják a kemencében sült újkenyeret és kenyérlángost.

Este 19 órától a Találkozások Háza előtti Szabadság téren Dr. Fülöp Erik ünnepi köszöntője és az új kenyér megáldása után, hagyományosan a kitüntetések átadására kerül sor. Az ünnepi műsort a Szabolcsi Koncert Fúvósok mellett a Carpatian Dabce művészei adják, valamint fellép Koós Réka színművész is. Az estébe nyúló ünnepi programot idén is  tűzijáték zárja.

Forrás: Best Of Rádió

A címlapról ajánljuk