Tiva Szolg Kft: Apadó kintlévőségek, növekvő belvíz feladatok

2015-08-18 18:38

  Tiszavasvári Város Önkormányzat 100 %-os tulajdonában álló, TIVA-SZOLG Településszolgáltatási és Vagyonkezelő Kft. a vízközmű szolgáltatás szétaprózódását hivatott 2012. július 15-étől országosan hatályba lépett vízi-közmű törvény életbelépése óta nem sokat lehetett hallani a Kft. tevékenységéről. Mint ismert a korábban a víz és szennyvíz szolgáltatást üzemeltető önkormányzati cég több, mint 58 milliós vízdíj hátralékkal fejezte be vízszolgáltatói tevékenységét.

Az önkormányzat még 2013 novemberében döntött úgy, hogy a hatalmas összeg behajtása érdekében a Tiva-Szolg Kft. két főállású munkavállalót alkalmaz a hátralék behajtására. Szabó András a közelmúltban a képviselő testületi ülésen arról számolt be, hogy a kintlévőség 40  millió  forintra apadt. A kintlévőség  további beszedése továbbra is a Kft-n keresztül történhet, vagy a már korábban is tervezett bírósági úton peres eljárás  keretében.

Fotó: Illusztráció

A peres úton történő pénzbehajtásnak a cég jelenlegi működési formájában azonban tetemes per és illetékfizetési kötelezettsége lenne, amely tovább nehezítené a cég amúgy is nehéz pénzügyi helyzetét. Szabó András javaslata szerint azonban ha a Tiva- Szolg közhasznú nonprofit gazdasági társaságként működik tovább a kintlévőségek behajtása során illetékmentesség illeti meg.

Belvízelvezető rendszer üzemeltetése

A képviselő testületi ülésen az is kiderült, hogy a Tiva-Szolg Kft. új megbízatásként a város teljes bel és külterületi belvízelvezető rendszer üzemeltetését megkapja. A cég 2 fő, megbízási szerződéssel foglalkoztatott és korábban már ezen tevékenységet végző munkatársat foglakoztat. Feladatuk a város egész területén a folyamatos felügyelet biztosítása.

Womás csatornamosatás az Ifjúság utcán (c) Fotó: Tiszavasvári Tv

Csapadékmentes időszakban a mély fekvésű területek közelében üzemeltetett belvízátemelő szivattyúk  üzemeltetése,  illetve a terület  vízelvezető  képességének  ellenőrzése. A Tiva-Szolg Kft. időközben elkezdte a legszükségesebb szakaszok megtisztítását, melyek feliszapolódása, vagy esetleges beszakadása negatív hatással lehet a város teljes csatornarendszerének működésére, üzemeltetésére.

Forrás:TVÖ/TVTV


A rovat további cikkei
  • Újabb kontroll Tiszavasváriban

      A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

  • Református (M)érték Hajdúnánáson

      Nem csak a reformáció 500. évfordulója alkalmából marad emlékezetes ez az év a nánási emberek számára. Elhelyezték a református óvoda és a Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnáziumának alapkövét, valamint átadtak egy Kálvin-szobrot, és a gimnázium dísztermének festett fakazettás mennyezetét is Hajdúnánáson pénteken.

  • Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

      Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.Közélet »

Újabb kontroll Tiszavasváriban

  A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban – tudatta a megyei rendőrfőkapitányság a police.hu oldalon.

Kultúra »

Egyszer fent, egyszer lent. Rajtunk múlik, hogy változtatunk-e életünkön!

  Életünkben vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden sínen van beleértve magánéletünket, és szakmai életünket is. Párkapcsolatunk harmonikusnak tekinthető, a munkahelyen sincsenek problémák, és még szabadidőnk is van. Szabadidőnkben rengeteg mindent tudunk csinálni.


Gazdaság »

Bombát találtak a tiszavasvári úti laktanya mellett

  Vélhetően egy második világháborús bombát találtak a péntek délelőtt Nyíregyházán, Tiszavasvári úton, a volt Vorosilov laktanya kerítése mellett. A negyvenöt centiméter hosszú robbanószerkezetet erősáramú kábel fektetése közben munkagép fordította ki a földből. A dolgozók azonnal hívták a rendőrséget, akik értesítették a tűzszerészeket.

Sport »

Benyusz letarolta a Berettyót

  Teljes fordulót rendeztek a kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban, bár nem minden megyei csapat lépett pályára. Tiszavasvári csapata a Berettyóújfalu csapatát fogadta hazai környezetben. A Hadas legények szoros első félidőt követően a 41. percben már tizenegy góllal vezettek és magabiztos győzelmet arattak.Ezt már olvasta?

Elolvasom »