Az idén immár tizenhatodik alkalommal rendezték meg a közelmúltban a Csontvári Nemzetközi Alkotótábort a tiszalöki gimnázium kollégiumában. A meghívott hazai és határon túli művészek egy héten át élvezték a város vendégszeretetét. A megnyitó ünnepség után a tábor lakói megismerkedtek a tiszai komppal, a Kenyérgyári-holtággal, a vízi erőművel.

Látnivalóból nem volt hiány. A pöfögő komp siklása a szelíden folydogáló Tiszán, a holtág hattyúcsaládja vagy az arborétum lenyűgöző szépsége mind-mind vászonra való látványosság volt.

A programban szerepelt az egyik délután közös bográcsozás is. A külföldi vendégek számára új ételt jelentett a marhapörkölt újburgonyával és uborkasalátával. A vacsora elfogyasztása közben a művészek nagy rajongással beszéltek a délelőtti tokaji kirándulásról, a hegy megmászásáról. A záróünnepségen a tábor alkotóművészei tárlat keretében mutatták be a Tiszalökön készült alkotásokat. Beszéltek a munkásságukról és az itt szerzett élményeikről – tájékoztatta lapunkat Zrinszki István főszervező.

Forrás:KM

A címlapról ajánljuk