Államalapító Szent István ünnepének előestéjén augusztus 19-én szerdán a Tiszalöki Polgármesteri Hivatal Dísztermében került sor Tiszalök Város ünnepi megemlékezésére. Az eseményen az ünnepi beszédek és az újkenyér megáldását követően átadásra került Tiszalök Díszpolgára és a Tiszalök Városért kitüntető díj.

A város Díszpolgára kitüntető címet Dr. Benkő  Tibor vezérezredes Honvéd Vezérkar főnöke - egykori tiszalöki - lakos kapta, míg a Városért kitüntető díjat Dr.Krámor Katalin és a Tiszalöki Polgárőr Egyesület kapta. Nagy megtiszteltetés ez a kitüntetés - nyilatkozta Dr. Benkő Tibor vezérezredes a Kölcsey Televíziónak.  A Magyar Honvédség Vezérkari főnöki tisztségét 2010 óta betöltő Benkő Tibor szerint mindig is büszke volt arra, hogy a megyéből származik, az pedig külön büszkeséggel tölti el, hogy a Tisza parti városban Tiszalökön tölthette gyermekéveit.


Dr. Benkő Tibor vezérezredes 1955-ben született, nős 2 leány gyermek édesapja. Katonai iskoláit 1975-1979 között a Kossuth Lajos Katonai Főiskolán, majd 2004-2006 között a Szent István Egyetemen, míg 2007-2010 között a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Kossuth Lajos Hadtudományi Karán végezte. Hazai tanulmányai mellett lehetősége nyílt szaktudását bővíteni a rendszerváltást megelőzően a Szovjetunióban, míg a rendszerváltást követően USA –ban.

 Forrás: Kölcsey Televízió

A címlapról ajánljuk