A magyar néptánc rendkívüli módon alkalmas a ritmikai sokféleségre. Ezeknek a ritmusjátékoknak az esszenciáját tárja a közönség elé élvezhető módon, jó értelemben vett populáris formában az ExperiDance „Esszencia" fantázianevű produkciója augusztus 29-én Tiszavasváriban a Találkozások Háza előtt felállított gigantikus méretű színpadon. A Román Sándor vezette tánckar igazi táncszínházat varázsol látványos és fergeteges előadásával a színpadra.

Ha valamihez hasonlíthatjuk a produkciót, akkor Michael Flatley show-elemekben bővelkedő ír táncával lehetne párhuzamot vonni - már ami a látványosságot és a befogadhatóságot illeti, hiszen a táncshow az autentikus magyar népzene sokszínű köntösébe bújtatva elevenedett meg.

Gigantukus fény és hangtechnika

A rendezvény nagyságát jól jellemzi, hogy a közel 400 m2-es színpadot, hang és fénytechnikát valamint a díszletet két kamion szállítja a helyszínre. A szabadtéri színpad és a nézőtér felépítése közel egy napot vesz igénybe, de a szervezők számításba vették az esetleges kedvezőtlen időjárást is. Az ExperiDance „Esszencia" fantázianevű produkció megtekintése ingyenes!

Forrás: Best Of Rádió

A címlapról ajánljuk