Idén 14. alkalommal szervezik meg a Vidámság és Derű Országos seregszemléjét, azaz a VIDOR Fesztivált - jelentették be hétfőn Nyíregyházán. Az augusztus 28-a és szeptember 5-e között zajló összművészeti rendezvény várhatóan közel 120 ezer nézőt vonz majd.60 helyszínen, közel 400 programmal várja a közönséget Magyarország egyik legnagyobb összművészeti rendezvénye, a VIDOR Fesztivál augusztus 28-a és szeptember 5-e között.

A rendezvény beharangozó sajtótájékoztatóján Dr. Tasnádi Csaba, a fesztivál ötletgazdája azt mondta, a hagyományos színházi, utcazenei, bábszínházi és képzőművészeti program mellett szabadtéri mozival és világzenei produkciókkal is készülnek.Újdonságként a Színművészeti Egyetem diákjai flashmobokat is tartanak a város különböző pontjain, ahol a fesztivál programjait hirdetik majd - erről már Schlanger András, a Móricz Zsigmond Színház igazgatója beszélt.

Fotó: Csáki Szilárd / Nyírséghír

Tőle megtudtuk, idén cirkusz és kiállítás is várja a látogatókat. Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere kiemelte, a VIDOR Fesztivál szervezésére ezúttal 5 millióval több, összesen 75 millió forintot fordíthattak, így a programok 90 százaléka idén is ingyenesen elérhető.

 Cikk és fotó: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Sajtószolgálat -

A címlapról ajánljuk